pomoc przy ocenie auta
Moderator: luk4s7
pomoc przy ocenie auta
Dzień dobry wszystkim, proszę o pomoc w ocenie stanu auta które jadę oglądnąć, jest to LC HJ60 silnik 4L 2H rok84. Ze zdjęć które dostałem od właściciela zaniepokoiły mnie dziwne "smarki" na słupkach. Sam nie jestem w stanie tego ocenić, czy to coś poważnego co powinno mnie odrzucić czy tylko coś na czym można zbić cenę? Z góry dziękuję za odpowiedzi
- Załączniki
-
- 1 (1).jpg (41.12 KiB) Przejrzano 1025 razy
-
- dzwi1.jpg (45.16 KiB) Przejrzano 1025 razy
-
- dzwi4.jpg (42.48 KiB) Przejrzano 1025 razy
Re: pomoc przy ocenie auta
I z tych trzech zdjęć mamy ocenić auto? Wygląda na import z Dubaju
Smarki oznaczają rdzę. Dużo rdzy. A jak jest w słupkach to jest w wielu miejscach tylko pewnie przykryta szpachlą 
Rusz te smarki śrubokrętem i zobaczysz co pod spodem. Jak się sprzedający nie zgodzi to odpuść. No chyba ze chcesz robić lalkę i masz na to fundusze 
dzieki za odp. nie chciałem spamować większą ilością. Na początku nie zwróciłem na to uwagi, ale po dokładniejszym obejrzeniu tych zdjęć zacząłem mieć wątpliwości
. wkleje jeszcz kilka zdjęć.
- Załączniki
-
- 2.jpg (41.3 KiB) Przejrzano 981 razy
-
- dzwi3.jpg (47.07 KiB) Przejrzano 981 razy
-
- dzwi2.jpg (43.4 KiB) Przejrzano 981 razy
3
- Załączniki
-
- 4.jpg (48.2 KiB) Przejrzano 981 razy
-
- 3.jpg (47.8 KiB) Przejrzano 981 razy
sprzedający podaje przebieg 548 000km, 69 000zł do negocjacji.
- Załączniki
-
- buda3.jpg (42.96 KiB) Przejrzano 978 razy
-
- buda2.jpg (49.94 KiB) Przejrzano 978 razy
-
- buda1.jpg (41.71 KiB) Przejrzano 978 razy
Piękne zaciągi szpachli na progach
Rama jest ok ale budę należy dokładnie sprawdzić. Nie wiem czego oczekujesz ale J6 nie będzie w dobrym stanie a jak będzie to i cena winduje w górę.
Tak, też je widziałem
próbuję nie zaliczyć wtopy i nie przepłacić. Liczę się z tym, że blacharka szłaby do roboty( najlepiej nie od razu). Chciałbym wiedzieć czy takie rzeczy widoczne tu na zdjęciach już oznaczają, że powinienem o nim zapomnieć czy tylko bardziej obniżać cenę przy negocjacji. Zakres cen w ogłoszeniach jakie widziałem teraz w europie to od 10 000 euro za totalne parchy ociekające rdzą, a np około i powyżej 20 000 euro które też mają rdzę na drzwiach, ale wszystkie mają normalne słupki.
Z góry dzięki za odp i więcej nie truję
Pozdrawiam
Z góry dzięki za odp i więcej nie truję
Pozdrawiam