naprawa AHC - warsztat poszukiwany

Moderator: luk4s7

przemopaczk

naprawa AHC - warsztat poszukiwany

Post autor: przemopaczk »

czołem wariaci ;)

poszukuję warsztatu, który podjąłby się naprawy zawieszenia hydraulicznego w mojej 200. najpewniej przytkany zawór AHSC w sterowniku - niestety po części z mojej winy, nie byłem w stanie zmusić mojego mechanika do wymiany oleju w AHC (stwierdził żę się nie wymienia)a sam nie miałem na to czasu no i mam co mam.
Objawy - błąd C1754 - front vale gate open - zacięcie sterownika zawieszenia przy pompie - efekt lekko przechylony na prawy przód.
przez kompa udało mi się opuścić lewy i prawy tył samochodu kasując błąd naście razy, ale pompa nie odpala - przez ten błąd.
znalazłem teki sam wątek na forum chyba w usa gdzie z tym samym błędem koleżka poradził sobie wymieniając na nowy sterownik AHC.
część już sprowadzona z Japonii, nowe gruszki też, olej mam ale chwilowo nie bardzo mam czas żeby to ogarnąć samemu - choć chyba się na tym skończy, bo kolejne warsztaty ( poza ASO - gdzie zrobili oczy) nie bardzo są zainteresowane tą operacją.
możecie kogoś polecić w Wawie i okolicach kto ma pojęcie o AHC i chciałbysię podjąć?
nie chcę zmieniać na amorki zwykłe, lubię moją toykę i jest w super stanie więc chcę odblokować.
chyba że macie podpowiedzi które poza tym co znalazłem na forum (o tutaj https://forum.ih8mud.com/threads/lc200- ... y.1322765/ ) mogą mi pomóc w tej nierównej walce :D :D :D

pozdrowionka ! i z góry dzięki
przemo
przemopaczk

Re: naprawa AHC - warsztat poszukiwany

Post autor: przemopaczk »

a się chyba nie przedstawiłem ;) przemo - jeżdżę 200 2009r 4.5 345kkm nalotu, wawa, duuuuużo fotografuję ;) bo jestem fotografem ;)
pozdro ! :)
Awatar użytkownika
aadamuss
Auto: Hdj 100
Kontakt:

Re: naprawa AHC - warsztat poszukiwany

Post autor: aadamuss »

W Warszawie to masz Kylona pod nosem

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ