Dzikie greckie plaże, Albania, Kosowo - wrzesień 2025

Wyprawy off-roadowe po Polsce, Europie, świecie

Moderator: luk4s7

pmcomp
Auto: LC120

Dzikie greckie plaże, Albania, Kosowo - wrzesień 2025

Post autor: pmcomp »

Cześć,

moja druga wakacyjna wyprawa planowana jest jak będzie mniej gorąco czyli we wrześniu. Na bazie zeszłego roku chcemy powrócić na dzikie greckie plaże na Chalkidiki (najlepiej tam gdzie nie wjedzie normalne auto, nie cierpię tłumów), a potem albo na wschód w stronę Turcji albo na wschodnie wybrzeże Peloponezu. Zobaczymy jak wyjdzie. A z powrotem przejazd przez Kosowo i albańskie plaże, potem powrót przez Czarnogórę i BIH. Mam zamiar odwiedzić skocznię narciarską i tor saneczkowy w Sarajewie :D .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Razem wyjdzie pewnie jeden miesiąc czyli cały wrzesień.

RAZEM: pewnie ok. 5000-5500 km .

:mrgreen:

Rodzaj wyprawy: BIWAKOWANIE I WYPOCZYNEK. Żadne błotka i wądoły, chyba, że w poszukiwaniu fajnych miejsc albo jak sie trafią ... a pewnie w Albanii i w Kosowie się trafią :lol: :shock: :oops: .

Jesli ktoś chętny dołączyć w którymkolwiek momencie czy miejscu ... zapraszam na PW.

Pozdro

Piotr
pmcomp
Auto: LC120

Re: Dzikie greckie plaże, Albania, Kosowo - wrzesień 2025

Post autor: pmcomp »

Ja sie z wariatami szarpać nie zamierzam. Niby nie jestem kamperem i po zmianie ich przepisów od maja 2015 niby moge stawać i parkowac gdzie chcę ale ... na dzikich plażach dalej stawać nie wolno. A moja żona jest wrażliwa na przepisy :) . Fakt, że we wrześniu to się raczej nikt nie czepia jak się nie rozkłądasz z majdanem na środku plazy w kurorcie.

Nieaktualne ... zmiana planów na Turcję. Tam można stawać gdzie się chce. Patrz inny wątek.

Pozdro
peter22

Re: Dzikie greckie plaże, Albania, Kosowo - wrzesień 2025

Post autor: peter22 »

Widoki są piękne i jestem nimi zainteresowany, ale niestety nie mam czasu.
ODPOWIEDZ