Cześć, jestem tu nowy więc chcę się przywitać i przedstawić. Od jakiegoś czasu moje zainteresowanie przykuwa turystyka off-roadowa, forum przewertowałem już dość dokładnie, obejrzałem kilka aut, jednak nic nie kupiłem i mam kilka przemyśleń z tym związanych. Ponieważ na co dzień jeżdżę płaskim quattro, do tego już trzecim z kolei, a wcześniej miałem kilka haldexów od skody i mitsu, to doceniam permanenty napęd na 4 koła w codziennym użytkowaniu. Taki też samochód o lepszej dzielności terenowej chciałbym do turystyki. Miałem ostatnio propozycje zamiany Audi A4 Allroad na LC150 ale po przejechaniu się Tojką stwierdziłem kilka wad jak dla mnie nie do zaakceptowania czyli kulturę pracy silnika D4-D, a w zasadzie jej brak

kiepskie wyciszenie auta i kosmiczną masę tego słonia

że o kiepskiej dynamice nie wspomnę. Jak dla mnie to LC150 odpada, skierował bym się raczej w stronę FJ i 4-R, przy czym ta ostatnia ma większą przestrzeń bagażową w sam raz na ewentualny nocleg i jest bardziej funkcjonalna od FJ. Nie mam zamiaru brać okładów borowinowych więc taplanie się w błocku odpada

Gdyby ktoś z klubowiczów miał coś fajnego na zbyciu to chętnie obejrzę w okolicy Katowic lub zamienię na bezwypadkową, krajową Audi A4 Allroad 40 TDI z 2021 roku z symbolicznym przebiegiem jedynie 62 kkm. Pozdrawiam