Składam szefowi auto które było naprawiane blacharsko i aktualnie walczę z problemem z centralnym. Z przycisku na drzwiach kierowcy przy włączonym zapłonie działa normalnie (wszystkie drzwi plus bagażnik zamykają się poprawnie). Po wyłączeniu zapłonu przestaje działać przycisk na panelu w drzwiach kierowcy. Z kluczyka auto na wyłączonym zapłonie nie reaguje na kręcenie kluczykiem ( kluczyk bez pilota ) w drzwiach ani kierowcy ani pasażera. Mam zapasowy kluczyk i jak włączę zapłon to drugim kluczykiem mogę zamknąć całe auto ale już nie otworzę całego tylko drzwi w których jest kluczyk.
Sprawdzony został switch przy drzwiach kierowcy (działa ), podmieniony panel sterowania szybami na sprawny , sprawdzona wiązka drzwi wraz z miejscem przejścia pomiędzy drzwiami a kabiną, sprawdzona skrzynka bezpieczników ( duża biała przy lewej nodze kierowcy ) i niestety dalej nic.
Ogólnie to auto miało kilka problemów elektrycznych jak np niedziałające szyby. Pomógł kontakt spray i czyszczenie kostek. W trakcie odpinania kostek zauważyłem że przy wyłączonym kluczyku zniknęła kontrolka otwartych drzwi i nie działa fotel elektryczny ( na włączonym zapłonie wszystkie te rzeczy działają).
Proszę o podpowiedź/inspirację gdzie jeszcze zajrzeć