LC J100 polift, problem z centralnym zamkiem.

Moderator: luk4s7

Luk-K-lin

LC J100 polift, problem z centralnym zamkiem.

Post autor: Luk-K-lin »

Cześć. Nie mogę odszukać podobnego tematu wiec zakładam nowy, trochę mi wypracowanie wyjdzie na opis problemu:

Składam szefowi auto które było naprawiane blacharsko i aktualnie walczę z problemem z centralnym. Z przycisku na drzwiach kierowcy przy włączonym zapłonie działa normalnie (wszystkie drzwi plus bagażnik zamykają się poprawnie). Po wyłączeniu zapłonu przestaje działać przycisk na panelu w drzwiach kierowcy. Z kluczyka auto na wyłączonym zapłonie nie reaguje na kręcenie kluczykiem ( kluczyk bez pilota ) w drzwiach ani kierowcy ani pasażera. Mam zapasowy kluczyk i jak włączę zapłon to drugim kluczykiem mogę zamknąć całe auto ale już nie otworzę całego tylko drzwi w których jest kluczyk.

Sprawdzony został switch przy drzwiach kierowcy (działa ), podmieniony panel sterowania szybami na sprawny , sprawdzona wiązka drzwi wraz z miejscem przejścia pomiędzy drzwiami a kabiną, sprawdzona skrzynka bezpieczników ( duża biała przy lewej nodze kierowcy ) i niestety dalej nic.

Ogólnie to auto miało kilka problemów elektrycznych jak np niedziałające szyby. Pomógł kontakt spray i czyszczenie kostek. W trakcie odpinania kostek zauważyłem że przy wyłączonym kluczyku zniknęła kontrolka otwartych drzwi i nie działa fotel elektryczny ( na włączonym zapłonie wszystkie te rzeczy działają).

Proszę o podpowiedź/inspirację gdzie jeszcze zajrzeć :)
Awatar użytkownika
Rokfor32
Klubowicz
Auto: Wiele. Różnych. Większość Toyoty.
Kontakt:

Re: LC J100 polift, problem z centralnym zamkiem.

Post autor: Rokfor32 »

Przeglądnij, czy auto nie ma dokładanego jakiegoś systemu antykradzieżowego (niefabrycznego), lub sterowania z pilota. Jak ma - wytnij i napraw wiązkę do stanu fabrycznego.
ODPOWIEDZ