Czesc,
Niestety nie znalazłem nigdzie wątku dotyczącego tematu.
Poszukuje informacji czy jest możliwa wymiana radia z nawigacją jeden do jednego bez dodatkowych modyfikacji w Land Cruiser 150 z 2018 na radio z wersji polift od 2020 gdzie już radio posiadało CarPlay/Android Auto
Land Cruiser 150 Upgrade radia
Moderator: luk4s7
Re: Land Cruiser 150 Upgrade radia
Mam auto z 2022 roku, czyli już z Apple car play. Robiłem audio, wygłuszanie, procesor DSP 8 kanałowy Helixa plus subwoofer z monoblokiem Helixa. Powiem tak, nie ma sensu montować radia z nowszego modelu. Jeżeli chcesz rozbudowywać system audio. Lepiej kupić jakiś dobry odbiornik na androidzie. Zaoszczędzisz około 3500-4000 zł na moduł który wyodrębnia sygnał z oryginalnego radia. Poza tym możesz dołożyć np kamery itp. Ja mam wersje prado i chciałem doprogramować przednią kamerę i to nie było możliwe z oryginalnym radiem. Nic nie tracisz. Wszystko co pokazuje ci radio masz na wyświetlaczu pomiędzy zegarami.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzięki za info. Ja mam wersje z kamerami 360 i boje się, że zamienniki mogą już tego nie obsłużyć. Głównie zależy mi na CarPlay. Czytałem, że z dostawkami do oryginalnego radia też są problemy plus to, że w trybie Carplay nie działa już wbudowane radio ponieważ dźwięk jest przekazywany przez AUX. Dlatego pomyślałem o przymiarce do wymiany na oryginał.
Moim zdaniem pojedź do kogoś, kto zajmuje się profesjonalnie car audio. On Ci powie co warto zrobić, a co lepiej sobie odpuścić. Toyota jest wredna jeżeli chodzi o modyfikację elektroniki. Wszystko jest pokodowane, nic plug and play nie działa.
Drążyłem temat, nawet Ci na fejsie podesłałem link do japóncow na ebay, którzy wstawiają Alpina i to jest najlepsze rozwiązanie.
Druga opcja, to moduł, który podłączasz do obecnego radia i jakimś klawiszem np navi odpalasz ten moduł i masz jakby drugie radio na tym samym wyświetlaczu, gdzieś latało po allegro.
Ja w końcu olałem temat i po porostu montuje na quad lock telefon w poziomie i mam apple car:):)
Druga opcja, to moduł, który podłączasz do obecnego radia i jakimś klawiszem np navi odpalasz ten moduł i masz jakby drugie radio na tym samym wyświetlaczu, gdzieś latało po allegro.
Ja w końcu olałem temat i po porostu montuje na quad lock telefon w poziomie i mam apple car:):)