J8 - okiem użytkownika
Moderator: luk4s7
Re: J8 - okiem użytkownika
A masz go zrobionego na jakiegoś pochłaniacza skał, błot i dołów wszelakich? Wrzuć fotkę.
Czy raczej ścigasz się z BMkami
- Jake
- Moderator
- Auto: Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
- Kontakt:
1FZ-FTE, i to mi sie podoba
Spalanie troche mniej, no ale zycie XD
Raczej szutrow i dolow, kilkukrorne suszenie i pranie wnetrza wyleczylo mnie z topienia po klamki. To bardziej wyprawowka ktora ma sie nie wstydzic na podjazdach.Synto pisze:A masz go zrobionego na jakiegoś pochłaniacza skał, błot i dołów wszelakich? Wrzuć fotkę.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Taki jest, zuzycie z namiotem i na MTkach Toyo 33cale
No fajny!!! Musisz nim za rok na zlot 80tek przyjechać. Tylko może baz namiotu. Będzie łatwiej między krzakami manewrować
- Jake
- Moderator
- Auto: Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
- Kontakt:
Namiot znowusz az tak nie szkodzi.
A zechcialbys sie podzielic fotka komory silnik po uturbieniu? Jestem ciekaw jakiego typu kolektora uzyles i czy turbina na dole (jak w 1HD-T/FT) na gorze jak w niektorych turbokitach z USA.
A zechcialbys sie podzielic fotka komory silnik po uturbieniu? Jestem ciekaw jakiego typu kolektora uzyles i czy turbina na dole (jak w 1HD-T/FT) na gorze jak w niektorych turbokitach z USA.
Obawiam sie ze lepszego zdjecia nie znajde.
Przy tak malutkiej turbinie pewno potencjał znacznie większy .
Mozna dmuchnac pod 450KM ale skrzynia (automat) jest waskim gardlem, mimo wzmocnionego valve body (nomad z australii) nie bardzo robi, ale sa juz pomysly. Jesli ktos zna magika dorabiajacego flansze pod skrzynie 8HP to chetnie dam zarobic
A jaki tam siedzi automat podobno są dwa rodzaje słaby i jescze słabszy ? Rzecz jasna w odniesieniu do wartości o których piszesz .Jabar pisze: 13 sty 2025, 14:21 Mozna dmuchnac pod 450KM ale skrzynia (automat) jest waskim gardlem, mimo wzmocnionego valve body (nomad z australii) nie bardzo robi, ale sa juz pomysly. Jesli ktos zna magika dorabiajacego flansze pod skrzynie 8HP to chetnie dam zarobic
Adaptery 8hp do 1fz, jz,1uz i pochodnych stały się już popularne.Jabar pisze:Mozna dmuchnac pod 450KM ale skrzynia (automat) jest waskim gardlem, mimo wzmocnionego valve body (nomad z australii) nie bardzo robi, ale sa juz pomysly. Jesli ktos zna magika dorabiajacego flansze pod skrzynie 8HP to chetnie dam zarobic
Do kupienia znajdziesz pod linkiem:
https://www.domi-works.com/products/toy ... dapter-kit
Poniżej również screen z FB z brytyjskiej firmy (z polskimi korzeniami) która ma gotowy zestaw, również z adapterem reduktora.
J8 - okiem użytkownika
Mam auto z rynku amerykanskiego (LX450) i niestety tam wszystko bylo z tym slabszym automatem. Na pozostale rynki chyba turbo diesle byly zenione z tym nieco mocniejszym (chociaz to dosc niewielka roznica). Na stany toyota dokladala na zamowienie kompresor i auto tez mialo pod 280KM i nieco nizszy moment niz u mnie, ale to bylo w nowych autach i nie bylo jakiejs plagi padnietych skrzyn. Tutaj mowa o skrzyni ktora ma 28lat i „troche” kilometrow.marlu pisze:A jaki tam siedzi automat podobno są dwa rodzaje słaby i jescze słabszy ? Rzecz jasna w odniesieniu do wartości o których piszesz .Jabar pisze: 13 sty 2025, 14:21 Mozna dmuchnac pod 450KM ale skrzynia (automat) jest waskim gardlem, mimo wzmocnionego valve body (nomad z australii) nie bardzo robi, ale sa juz pomysly. Jesli ktos zna magika dorabiajacego flansze pod skrzynie 8HP to chetnie dam zarobic
Z Domi-works jestem na laczach, robil adaptery dla chlopakow ze stanow ale tam kroluje ZF ktory byl wkladany do Dodge, u nas ten z BMW roznia sie dzwonem. W styczniu ma wypuscic juz dedykowany pod setup bardziej europejski.kawapower pisze:Adaptery 8hp do 1fz, jz,1uz i pochodnych stały się już popularne.Jabar pisze:Mozna dmuchnac pod 450KM ale skrzynia (automat) jest waskim gardlem, mimo wzmocnionego valve body (nomad z australii) nie bardzo robi, ale sa juz pomysly. Jesli ktos zna magika dorabiajacego flansze pod skrzynie 8HP to chetnie dam zarobic
Do kupienia znajdziesz pod linkiem:
https://www.domi-works.com/products/toy ... dapter-kit
Poniżej również screen z FB z brytyjskiej firmy (z polskimi korzeniami) która ma gotowy zestaw, również z adapterem reduktora.
Zapytam jeszcze brytoli, ale jak pierwszy raz podchodzilem do tematu to nie byli zainteresowani kontynuacja budowy takich zestawow (ale to bylo 3 lata temu)
Jak je rozpoznać moja to 1fz RHD od brytoli właśnie . Chętnie bym się dowiedział jaki siedzi u mnie .Jabar pisze: 14 sty 2025, 08:37Mam auto z rynku amerykanskiego (LX450) i niestety tam wszystko bylo z tym slabszym automatem. Na pozostale rynki chyba turbo diesle byly zenione z tym nieco mocniejszym (chociaz to dosc niewielka roznica). Na stany toyota dokladala na zamowienie kompresor i auto tez mialo pod 280KM i nieco nizszy moment niz u mnie, ale to bylo w nowych autach i nie bylo jakiejs plagi padnietych skrzyn. Tutaj mowa o skrzyni ktora ma 28lat i „troche” kilometrow.marlu pisze:A jaki tam siedzi automat podobno są dwa rodzaje słaby i jescze słabszy ? Rzecz jasna w odniesieniu do wartości o których piszesz .Jabar pisze: 13 sty 2025, 14:21 Mozna dmuchnac pod 450KM ale skrzynia (automat) jest waskim gardlem, mimo wzmocnionego valve body (nomad z australii) nie bardzo robi, ale sa juz pomysly. Jesli ktos zna magika dorabiajacego flansze pod skrzynie 8HP to chetnie dam zarobic
Na stany szla A442F, na pozostale rynki A343F