Problemy po konserwacji forum
Moderator: luk4s7
Re: Problemy po konserwacji forum
Jak macie wymiary w pixelach pola pod logo to przerobie i podeślę. Tylko jaki format docelowy ma być PNG?
- Jake
- Moderator
- Auto: Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
- Kontakt:
Dobra, rozpoznalem temat.
PhpBB w wersji 3.3 uzywa loga wektorowego, w formacie *.svg, ale moze tez przyjac *.gifa.
Plik powinienes znalezc pod ta sciezka:
Szukamy pliku o nazwie:
W razie czego instrukcja tu:
https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... oard-logo/
Pobralem sobie paczke phpBB i mam defaultowe logo. Teraz pytanie czy mamy gdzies to stare klubowe? W wersji rastrowej oczywiscie moze byc. To sie skonwertuje do krzywych. A jak nie to konkurs na stworzenie nowego trzeba oglosic
PhpBB w wersji 3.3 uzywa loga wektorowego, w formacie *.svg, ale moze tez przyjac *.gifa.
Plik powinienes znalezc pod ta sciezka:
Kod: Zaznacz cały
/styles/prosilver/theme/images/
Kod: Zaznacz cały
site_logo.svg
https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... oard-logo/
Pobralem sobie paczke phpBB i mam defaultowe logo. Teraz pytanie czy mamy gdzies to stare klubowe? W wersji rastrowej oczywiscie moze byc. To sie skonwertuje do krzywych. A jak nie to konkurs na stworzenie nowego trzeba oglosic
- Jake
- Moderator
- Kontakt:
Przepatrzylem internet i forum i znalazlem ten temat:
viewtopic.php?t=15638&start=15 Jastrzab skads grafike dorwal, ale nie napisal skad i 3 lata sie nie logowal.
Na FB jest w logo ale miniaturka jak znaczek pocztowy xD
viewtopic.php?t=15638&start=15 Jastrzab skads grafike dorwal, ale nie napisal skad i 3 lata sie nie logowal.
Na FB jest w logo ale miniaturka jak znaczek pocztowy xD
- Jake
- Moderator
- Kontakt:
Hehe, jak dobrze ze istnieje cos takiego jak archiwum internetu!
http://web.archive.org/web/201308060138 ... lc.org.pl/
Tym razem tez mnie nie zawiodlo. Odkopalem dwa loga: To pierwsze jest forumowe, mysle ze nadaje sie bardzo dobrze. Przepuscilem go przez inkscape i nawet sensownie wyszlo. Wysylam Ci na Whatsappie obie wersje. i *.gif i *.svg - sproboj w wolnej chwili podmienic na ktoras i zobaczyc czy dziala.
http://web.archive.org/web/201308060138 ... lc.org.pl/
Tym razem tez mnie nie zawiodlo. Odkopalem dwa loga: To pierwsze jest forumowe, mysle ze nadaje sie bardzo dobrze. Przepuscilem go przez inkscape i nawet sensownie wyszlo. Wysylam Ci na Whatsappie obie wersje. i *.gif i *.svg - sproboj w wolnej chwili podmienic na ktoras i zobaczyc czy dziala.
- Jake
- Moderator
- Kontakt:
No to mamy! Dzieki Luk4s7!
Wygląda elegancko
Sporo zmian ostatnio zrobiliśmy z Jake’iem. Może nie widać ich na oko ale trochę pracy kosztowały. Zabezpieczenia przed rejestracją botów - trochę łopatologiczne ale działa jak widać dość skutecznie. Migracja silnika forum do najnowszej wersji, podniesienie wersji PHP, wrzucenie logo oraz porządki w poczcie i na serwerze. Pousuwałem nieużywane bazy i od cholery plików. Wyczyściłem osierocone załączniki których było kilkaset. Także powinno być lepiej a może nawet dobrze
Super robota Chłopaki !!!
Faktycznie jest spokojniej z tymi botami
Faktycznie jest spokojniej z tymi botami
Wow... fajne to nasze logo
- Jake
- Moderator
- Kontakt:
To jest w zasadzie pokolorowany emblemat z 70tki
Byl na forum i stronie od bardzo dawna, tylko chyba ze 2 lata go brakowalo Re: Problemy po konserwacji forum
Na najbliższego Campa zrobię trochę naklejek z logo forum bo dawno ich nie robiliśmy, a stare już się ludziom zniszczyły.