Sprężyny przód
Moderator: luk4s7
Sprężyny przód
Okazalo się, że po założeniu namiotu na dach, markizy i zabudowy bagażnika, przód auta siadł jakieś 2-3cm. Trochę słabo. Pytanie czy jakaś firma robi sprężyny +2cm na przód do J150 takie, aby nie trzeba było wymieniać amortyzatorów?
A może są jakieś o standardowej długości ale wzmocnione, mające inna charakterystykę i nie siądą po załadowaniu auta?
Auto ma 2 lata, nie chce go liftować całego, z tyłu pneumatyka daje radę, kwestia przodu jedynie.
OME i TT nic nie ma niestety - trzeba od razu komplet amory plus sprężyny.
Ktoś coś wie, słyszał, pomysł ma jakiś?
A może są jakieś o standardowej długości ale wzmocnione, mające inna charakterystykę i nie siądą po załadowaniu auta?
Auto ma 2 lata, nie chce go liftować całego, z tyłu pneumatyka daje radę, kwestia przodu jedynie.
OME i TT nic nie ma niestety - trzeba od razu komplet amory plus sprężyny.
Ktoś coś wie, słyszał, pomysł ma jakiś?
Re: Sprężyny przód
Znalazłem jakieś firmy Pedders, niby Australia https://pedders.pl/details/270050
Ktoś coś wie o tej firmie i ich sprężynach?
Ktoś coś wie o tej firmie i ich sprężynach?
Zapytaj chłopaków o TT. Wcale nie trzeba od razu kupować kompletu z amorkami ale zawsze lepiej.
biuro@wyprawa4x4.pl
biuro@wyprawa4x4.pl
- Rokfor32
- Klubowicz
- Auto: Wiele. Różnych. Większość Toyoty.
- Kontakt:
A nie lepiej po prostu jednak zrewidować dodatkową masę?
Nie nabijam się - ale to jest dosyć typowy temat: na początku każdemu się wydaje, ze wszystkie przydasie "must have".
Po czasie, ci, co nie stracili bakcyla podróżowania, sami dochodzą do wniosku, że jednak niekoniecznie wszystko to elementy niezbędne. W szczególności te ... nigdy nie użyte ...
Nie nabijam się - ale to jest dosyć typowy temat: na początku każdemu się wydaje, ze wszystkie przydasie "must have".
Po czasie, ci, co nie stracili bakcyla podróżowania, sami dochodzą do wniosku, że jednak niekoniecznie wszystko to elementy niezbędne. W szczególności te ... nigdy nie użyte ...

@kylon jak byłem ostatnio u Was to chłopaki sprawdzali i powiedzieli mi, że TT nie ma takich w ofercie, tylko liftowe +2 całe a do OME trzeba wymienić amortyzatorykylon pisze: 06 cze 2024, 21:57 Zapytaj chłopaków o TT. Wcale nie trzeba od razu kupować kompletu z amorkami ale zawsze lepiej.
biuro@wyprawa4x4.pl

No pewnie to najlepiej ale ciężko pozbyć się namiotu albo markizy albo osłon...Rokfor32 pisze: 06 cze 2024, 22:08 A nie lepiej po prostu jednak zrewidować dodatkową masę?
Po czasie, ci, co nie stracili bakcyla podróżowania, sami dochodzą do wniosku, że jednak niekoniecznie wszystko to elementy niezbędne. W szczególności te ... nigdy nie użyte ...![]()
- Rokfor32
- Klubowicz
- Auto: Wiele. Różnych. Większość Toyoty.
- Kontakt:
Żeby ugiąć przedni zawias o 2cm to trza jednak ciut więcej przydasiów. Bo tyle ugięcia to jakieś 200 kg dodatkowo NA TEJ OSI.
Zważ auto, to sam zobaczysz ile tego masz naskładane. Obstawiam jakieś 400 - 500 kg ponad specyfikacje fabryczną ...
Zważ auto, to sam zobaczysz ile tego masz naskładane. Obstawiam jakieś 400 - 500 kg ponad specyfikacje fabryczną ...

Ważyłem, namiot z markizą, belki na dachu, zabudowa = 165kg.
Dobra, może przesadzam z tymi 3cm, tak to wygląda:
Dobra, może przesadzam z tymi 3cm, tak to wygląda:
znalazłem na stronie TT tylko takie, ale one są do wersji bez KDSS:
https://www.terraintamer.com/estore/coils-front-standard-height-to-50kg-suits-bull-bar-wo-kdss
https://www.terraintamer.com/estore/coils-front-standard-height-to-50kg-suits-bull-bar-wo-kdss
Wracam w poniedziałek do pracy i popatrzę.
Ok, dzieki, wysłałem też maila w piątek, może coś się uda.