No to będzie nas 2ch
z racji tego że decyzja o wymianie silnika/skrzyni/reduktora i zobaczymy czego jeszcze

zapadła podsumuje projekt silnika i skrzyni:
- silnik 5vzfe,
>modyfikacje mechaniczne, kompresor trd z mniejszym kółeczkiem nowy zakuty korobowód, no i generalny remont i chyba tyle
>modyfikacje elektryczne/elektroniczne: wtryski R8, nowy komputer silnika EMU Black, nowa pompa paliwa, wydajniejsze wtryski Bosh, nowa mapa.
- skrzynia biegów ASFIN A340F
> wyremontowana, wzmocniona, oraz dostała nowy sterownik HDM, początkowo byłem sceptyczny ale nawet go polubiłem, co nam daje, pełna kontrolę nad skrzynią mozemy mieć kilka setupów w zależności od aktualnych potrzeb, możemy ustawiać chyba dosłownie wszystko kiedy skrzynia ma zmieniać biegi (obroty, pozycja gazu itp) ustawiać działanie lockupu, włączać/wyłączać OWD, a dodatkowo na apce na telefon na bieżąco obserwujemy wszystkie jej parametry oczywiście sami wyciągamy co chcemy oglądać, ja wybrałem takie dane:
podsumowując ostatecznie stanęło na
251 KM, wersja optymalna żeby nie jeździć od stacji do stacji

tylko gdzie chcemy
skąd decyzja o wymianię, jest apetyt na więcej mocy, a zaczęło w głowie kiełkować od pomysłu wymiany raduktora na fulltime ale inny niż od 95, co wcale nie jest takie proste czy nawet możliwe do tego zestawu, a że trafiła się okazja to ciach.
juz kilka pytań dostałem więc odpowiem publicznie, tak to co zdeomntujemy nie przerabiamy na meble w salonie, tylko raczej będzie szło na sprzedaż, ale o tym w swoim czasie w dziale giełda.