Czy ktoś z Kolegów oglądał?
Moderator: luk4s7
Re: Czy ktoś z Kolegów oglądał?
Kylon - ten z ogłoszenia poniżej ?
https://www.olx.pl/oferta/toyota-fj-cru ... 4913857dce
Cena bardzo atrakcyjna.
Cena bardzo atrakcyjna.
Przed złożeniem foteli wymiary bagażnika to około 75x106cm na dole, ale klapa jest pochylona do przodu więc u góry masz już 10cm mniej licząc z pochyleniem siedzeń (właśnie buduję się zabudowa do FJ - będzie też do sprzedania nowa).tantrumm pisze: Czy wymiarował ktoś z Szacownego grona przestrzeń w bałagażniku dl szer i po złożeniu fotelików nie natrafiłem jeszcze na takie wymiarowanie
Tak. Ten.
- sebastian44
- Auto: była BJ73, była KZJ95, aktualnie TRJ120
- Kontakt:
Wow i to jeszcze w manualu 

Przed złożeniem foteli wymiary bagażnika to około 75x106cm na dole, ale klapa jest pochylona do przodu więc u góry masz już 10cm mniej licząc z pochyleniem siedzeń (właśnie buduję się zabudowa do FJ - będzie też do sprzedania nowa)
E no widzę że kolega tym samym językiem rozmawia myślimy o tym samym wewnętrzny wyścig zbrojeń. Ok czyli podobnie jak w J95. A jak oparcia legną bo tu widzę inne rozwiązanie siedzisko wędruje do góry czyli pojawia się przeszkoda. Chciałbym jeszcze tylko poznać dł. po złożeniu oparcia do drzwi tylnich. U siebie udało mi się uzyskać 208cm tylne oparcia złożone, fotele przednie pochylone i przesunięte do przodu
E no widzę że kolega tym samym językiem rozmawia myślimy o tym samym wewnętrzny wyścig zbrojeń. Ok czyli podobnie jak w J95. A jak oparcia legną bo tu widzę inne rozwiązanie siedzisko wędruje do góry czyli pojawia się przeszkoda. Chciałbym jeszcze tylko poznać dł. po złożeniu oparcia do drzwi tylnich. U siebie udało mi się uzyskać 208cm tylne oparcia złożone, fotele przednie pochylone i przesunięte do przodu
Jeśli dobrze pamiętam w FJ jest coś około 170cm, da się nawet przewieźć szafę 180cm (udało mi się to, ale kierownicę miałem wciśniętą w klatkę piersiową), tyle że po zdemontowaniu siedzisk kanapy z tyłu (jest to przewidziane przez producenta, są specjalne plastikowe "kwiatki" do odkręcenia). Spać się jako tako da, ale nie jest za wygodnie, chyba że masz 160cm.
Sporo kucy pod maską, młóciły by śnieg aż by łańcuchy się grzały..rolkos pisze:Kylon - ten z ogłoszenia poniżej ?
Cena bardzo atrakcyjna.

- Kowal_Marcin
- Auto: GSJ15 "Gucio"
Cześć,tantrumm pisze:ktokolwiek widział oglądał wie coś więcej niż to co w opisie wrzucę linki
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-fj-ID6BIAuM.html?
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-fj ... BPzdN.html?
warte czy szukać gdzie indziej jak myślicie ?
jestem tu zupełnie nowy, bo dopiero przymierzam się do zakupu. Choruję na FJ, choć z braku laku rozważam też J120. Najchętniej z 1GR-FE (120-ka, bo FJ ma w standardzie),

Byłem kilka dni temu w Międzyborowie

Czyli podsumowując, auto ma sporo akcesoryjnych gratów, które swoje kosztują. Zależy na czym komu zależy, dla jednych to duża zaleta, dla innych chłam do wywalenia. Jednak sam FJ w sobie nie jest w idealnym stanie. Niby nic poważnego, ale suma minusów urasta do poważnego problemu. Do tego trzeba jeszcze doliczyć akcyzę. Zakładając realne negocjacje to z opłatami skarbowymi i tak wychodzi prawie 80 tys. zł. Tyle zakup, a do tego nowe opony, zajęcie się "drobiazgami", naprawa klimy, wymiana przedniej szyby (chyba, że się to zaklajstruje, choć nie powinno - jest w polu widzenia kierowcy). Więc ten... ja odpuściłem.
Pozdrawiam.
Już nie. Czeszka wkrótce dostanie polskie blachy.kylon pisze:Nasz klient sprzedaje FJ Cruisera z kompresorem TRD.
Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli...jezus pisze:Sporo kucy pod maską, młóciły by śnieg aż by łańcuchy się grzały..![]()

Z powodu braku śniegu pomłóciła w zeszły weekent piach, asfalt, błoto, cegły, kawałki pustaków i zboże jakieś... nic się nie zagrzało.
- Kowal_Marcin
- Auto: GSJ15 "Gucio"
MAŁE OSTRZEŻENIE
Jak ktoś się przymierza, to jest takie kuszące ogłoszenie:
(zostało zdjęte w momencie pisania tego postu, ale na wszelki wypadek i tak wrzucam bo auto pojawia się i znika od jakiegoś czasu i może za chwilę znów wypłynie)
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-fj ... EO0ie.html
VIN: JTEBU4BF1AK087964
Podany nr rej. w otomoto: POCO1, prawdziwa rej.: P6E9

FJ z 2010 (nowszy silnik) w manualu. Aż mnie zaciekawiła cena, zaledwie 75kpln. Co prawda felga zapasu inna, tylna klapa nie w kolorze, no i te lanserskie lampy a'la LR, ale poza tym wygląda spoko na pierwszy rzut oka. Dopóki nie zacznie się sprawdzać, co nie każdy może "umieć". Enyłej, po wbiciu vinu w google'a wychodzi wcześniejsze ogłoszenie (dużo zdjęć), gdzie był wystawiony za 90kpln, jak i ostrzeżenie z forum motocyklistów że to złom (licznik kręcony, po dachowaniu), który w grudniu był do sprzedaży i wyglądał tak:

ale na szczęście nie trzeba wierzyć na słowo (raport już niedostępny), google umie w katalogowanie i archiwizowanie, więc jest jeszcze to:
(VIN się zgadza z opisem zdjęcia, jak też kolor i rok szkody wg opisu z otomoto (2017), chociaż felgi są sprzed liftu i nie pasują - y? a w ogłoszeniu są zgodne z rocznikiem (rokiem modelowym) więc nie jest to na 100% pewne! Albo google się myli, albo ten FJ był "kombinowany" już przed 2017. Najlepiej zweryfikować to zamówieniem nowego raportu z Carfaxu.)

Dach to nie rama
więc można przymknąć oko, czy raczej oczy, ale jak rozumiem forumowicz zamówił jeszcze raport, z którego wychodzi, że przebieg w 2017 roku wynosił 317 060 km (jak napisał, ale moim zdaniem chodzi o mile, czyli ponad pół miliona km). Chyba nie muszę nic więcej dodawać, choć oczywiście nie zamierzam na siłę udowadniać że to złom i odwodzić chętnego od zakupu FJ-a z możliwością mieszania w kubełku i stałym napędem "full-time" 4x4 (wbrew opisowi właściciela, niejakiego p. Jacka twierdzącego że to "part-time"). Jednak upartym (w razie ponownej oferty sprzedaży) doradzam profesjonalne sprawdzenie tej sztuki z uwzględnieniem ostatniego zdjęcia. Pozdrawiam.
Jak ktoś się przymierza, to jest takie kuszące ogłoszenie:
(zostało zdjęte w momencie pisania tego postu, ale na wszelki wypadek i tak wrzucam bo auto pojawia się i znika od jakiegoś czasu i może za chwilę znów wypłynie)
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-fj ... EO0ie.html
VIN: JTEBU4BF1AK087964
Podany nr rej. w otomoto: POCO1, prawdziwa rej.: P6E9
FJ z 2010 (nowszy silnik) w manualu. Aż mnie zaciekawiła cena, zaledwie 75kpln. Co prawda felga zapasu inna, tylna klapa nie w kolorze, no i te lanserskie lampy a'la LR, ale poza tym wygląda spoko na pierwszy rzut oka. Dopóki nie zacznie się sprawdzać, co nie każdy może "umieć". Enyłej, po wbiciu vinu w google'a wychodzi wcześniejsze ogłoszenie (dużo zdjęć), gdzie był wystawiony za 90kpln, jak i ostrzeżenie z forum motocyklistów że to złom (licznik kręcony, po dachowaniu), który w grudniu był do sprzedaży i wyglądał tak:

ale na szczęście nie trzeba wierzyć na słowo (raport już niedostępny), google umie w katalogowanie i archiwizowanie, więc jest jeszcze to:
(VIN się zgadza z opisem zdjęcia, jak też kolor i rok szkody wg opisu z otomoto (2017), chociaż felgi są sprzed liftu i nie pasują - y? a w ogłoszeniu są zgodne z rocznikiem (rokiem modelowym) więc nie jest to na 100% pewne! Albo google się myli, albo ten FJ był "kombinowany" już przed 2017. Najlepiej zweryfikować to zamówieniem nowego raportu z Carfaxu.)

Dach to nie rama