Wyposażenie "nowej" 200/V8 MY2012
Moderator: luk4s7
Wyposażenie "nowej" 200/V8 MY2012
Z tego,co przeczytałem odnośnie nowej J20 to dodano:
- ogrzewanie kierownicy
- przednie fotele z funkcją chłodzenia/wentylacji oraz ogrzewania
- elektrycznie otwieranie/zamykanie klapy bagażnika
- bi-xenony plus LED-y do jazdy dziennej (LED-y automatyczne)
- LED-y w tylnych lampach oraz bocznych kierunkowskazach w lusterkach
- niebieskie podświetlenie zegarów
- aktywne zagłówki
- chłodzony schowek w konsoli centralnej
- tylna kanapa dzielona 40:20:40 z możliwością przesuwania o 90mm plus większe zagłówki,a środkowy fotel może służyć jako składany podłokietnik
- 200V gniazdo w bagażniku
- system JBL z 14 głośnikami,ale zużywający do 80% mniej energii dzięki GreenEdge
- Toyota Touch Pro (TTP) - nowatorski system multimedialny i nawigacyjny (3D) plus wybór 20 języków obsługi,8" dotykowy wyświetlacz,wyszukiwarka Google,zdolny odczytywać audio i video DVD
- podwójny odbiornik radiowy w funkcjami DAB/DAB+/DMB oraz TPEG (dokładniejsze informacje drogowe)
- Multi-terrain Monitor - 4 kamery (jak w LC150)
- Multi-terrain Select (MTS) - do wyboru 5 programów: Mud and Sand; Loose Rock; Mogul; Rock; Dirt and Rock, działania w poszczególnych programach mogą całkowicie zamykać centralny oraz tylny dyferencjał
- Crawl Control z Turn Assist - 5 możliwości prędkościowych,działa w pozycji L4 poniżej 25km/h
- Turn Assist - pomaga w bardzo ciasnych zakrętach,poniżej 10km/h,system reaguje na ruchy kierownicą i hamuje tylne koło od strony,w którą jest wykonywany manewr
- Tyre Angle Display - (jak w LC150) wskaźnik skrętu kół,7 poziomów wskazania
- Variable Flow Control - progresywne wspomaganie kierownicy
- no i tam widoczne zmiany zderzaków,lamp,użytych materiałów wewnątrz oraz inne felgi 20"
- zmieniono wydech (wagowo i wymiarowo) na cichszy oraz zredukowano wibracje
- w silniku nowe wtryskiwacze G3 piezo 200mPa,które powodują lepsze spalanie i niższą emisję syfu
- i pewnie piękna cena ja bym obstawił tak z 400.000 do 420.000 tys.zł
Ale osobiście nabrałem już chęci na zamianę
- ogrzewanie kierownicy
- przednie fotele z funkcją chłodzenia/wentylacji oraz ogrzewania
- elektrycznie otwieranie/zamykanie klapy bagażnika
- bi-xenony plus LED-y do jazdy dziennej (LED-y automatyczne)
- LED-y w tylnych lampach oraz bocznych kierunkowskazach w lusterkach
- niebieskie podświetlenie zegarów
- aktywne zagłówki
- chłodzony schowek w konsoli centralnej
- tylna kanapa dzielona 40:20:40 z możliwością przesuwania o 90mm plus większe zagłówki,a środkowy fotel może służyć jako składany podłokietnik
- 200V gniazdo w bagażniku
- system JBL z 14 głośnikami,ale zużywający do 80% mniej energii dzięki GreenEdge
- Toyota Touch Pro (TTP) - nowatorski system multimedialny i nawigacyjny (3D) plus wybór 20 języków obsługi,8" dotykowy wyświetlacz,wyszukiwarka Google,zdolny odczytywać audio i video DVD
- podwójny odbiornik radiowy w funkcjami DAB/DAB+/DMB oraz TPEG (dokładniejsze informacje drogowe)
- Multi-terrain Monitor - 4 kamery (jak w LC150)
- Multi-terrain Select (MTS) - do wyboru 5 programów: Mud and Sand; Loose Rock; Mogul; Rock; Dirt and Rock, działania w poszczególnych programach mogą całkowicie zamykać centralny oraz tylny dyferencjał
- Crawl Control z Turn Assist - 5 możliwości prędkościowych,działa w pozycji L4 poniżej 25km/h
- Turn Assist - pomaga w bardzo ciasnych zakrętach,poniżej 10km/h,system reaguje na ruchy kierownicą i hamuje tylne koło od strony,w którą jest wykonywany manewr
- Tyre Angle Display - (jak w LC150) wskaźnik skrętu kół,7 poziomów wskazania
- Variable Flow Control - progresywne wspomaganie kierownicy
- no i tam widoczne zmiany zderzaków,lamp,użytych materiałów wewnątrz oraz inne felgi 20"
- zmieniono wydech (wagowo i wymiarowo) na cichszy oraz zredukowano wibracje
- w silniku nowe wtryskiwacze G3 piezo 200mPa,które powodują lepsze spalanie i niższą emisję syfu
- i pewnie piękna cena ja bym obstawił tak z 400.000 do 420.000 tys.zł
Ale osobiście nabrałem już chęci na zamianę
Re: Wyposażenie "nowej" 200/V8 MY2012
V8 piekniejsza
http://www.toyota.com/landcruiser/specs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.toyota.com/landcruiser/specs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Miałem "zeszłą" V8 na kilku weekendach do jazdy testowej no i byłem bardzo zadowolony. Bardzo mi się spodobała jednak budżetem dysponowałem na LC150. Jednak szykuje się zmiana,co wiąże się z większymi pieniędzmi,więc jest realna szansa w tym roku zamienić 150 na "lifta". A jakby coś nie zagrało to się weźmie kredyt ha ha Najpierw jednak nich dadzą jakieś szczegóły na stronę Toyoty i wolałbym nie brać pierwszych produkcji,najlepiej zamówić po wakacjach,tak po przerwie technicznej w fabryce,czyli gdzieś w sierpniu...
No i król nadjechał
http://www.toyota.pl/images/spec_lcv8.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.toyota.pl/images/spec_lcv8.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Wszystko ładnie, pięknie tylko cena ...... powala!
Widzę, że obniżyli moc dieselka o 14 kucy i o około litra spalanie (teoretycznie).
Widzę, że obniżyli moc dieselka o 14 kucy i o około litra spalanie (teoretycznie).
jakie progresywnie podgrzewane zaglowki by do tego nie wsadzili
zostanie plasticzaną nadmuchaną bombonierą bez ksztaltu.
to ma byc konkurencja ryndz rovera, raczej zalosne..
zostanie plasticzaną nadmuchaną bombonierą bez ksztaltu.
to ma byc konkurencja ryndz rovera, raczej zalosne..
Plastik...
Nie maja już takich pięknych felg... jednym słowem Król jest jeden.
Trochę szkoda, że za tyle kasy nie ma nawet blokady tylnego mostu. Dopłata do tego białego lakieru to chyba tylko po to, żeby nie widać było rys po patykach. Taki bonus.
Dzień Dobry,
jestem nowym użytkownikiem i może ktos mi podpowie gdzie moge wymienić pęknięta szybkę od nawigacji/systemu audio Toyoty Land Cruiser 200 z roku 2015 i jaki to koszt. System działa ale nie moge dotykowo nie da sie sterować.
jestem nowym użytkownikiem i może ktos mi podpowie gdzie moge wymienić pęknięta szybkę od nawigacji/systemu audio Toyoty Land Cruiser 200 z roku 2015 i jaki to koszt. System działa ale nie moge dotykowo nie da sie sterować.