Ktoś chcący wydać pół bańki pomyli firmę z Krakowa i Wielunia? I to jak na forum to wytykamy?
No bez przesady, Cyfrowy Polsat kupił sporo samochodów wodorowych i postawił nawet stację. Na składzie pod Mszczonowem sporo jest Miraiów, przy których coś majstrują. Mając do wyboru wodorową 300 za 500k z V8 a 3.5tt za 750k wolałbym wodorową. Oczywiście zakładając, że mam ją gdzie zatankować.
No droższych samochodów za dużo właśnie nie ma na ulicach, a śmigam po Wawie, a nie jakimś wypizdowie na Podkarpaciu. Czasem śmignie jakiś Bentley, Porsche są przeważnie sporo tańsze. I co innego stać, a co innego chcieć "przepłacić". Ja jak coś kupuję, to lubię sobie porównać ceny z USA i sprawdzić "wskaźnik". Jeśli jest praktycznie ta sama cena, to jest to bardzo dobry deal (kiedyś miałem Lexusa IS kupionego taniej w PL, niż był MSRP w USA). Jeśli jest powiedzmy x1.3 to jest ok. Jeśli jest x1.5 to tak sobie. A jeśli jest x1.5+ to jest już średnio. Na przykład w USA G500 chodzi za 132k USD, a u nas 640k pln, więc nie jest tragicznie.
Ale jako że LC300 nie ma w USA to można porównywać z LXem najwyżej. W ogóle dziwne rzeczy się dzieją, u Arabów MSRP na 300kę to jakieś 109k USD, a sprzedaje się za 130k USD. I patrząc na cenę 130k USD to wcale ci importerzy tak nas nie krzywdzą ceną w okolicach 750k. Jednak... czy spadnie cena u Arabów? Bo teraz się sprzedają tam 20k drożej dlaczego? Dlatego, że schodzi wszystko i jest mega popyt? Bo gdyby ceny transakcyjne u Arabów spadły ze 130k na 109k to przy dźwigni (cło, akcyza, VAT) zakładając ten sam narzut importera z 750k robi się 640k. A 640k to już strawniejsze jest.