Blokada tylnego dyfra
Moderator: luk4s7
Re: Blokada tylnego dyfra
Rolkos miał niedawno coś na zbyciu, napisz i zapytaj
Witam. Dzisiaj postanowiłem przyjrzeć się swojej blokadzie o oto taki widok się ukazał.
https://photos.app.goo.gl/fFt3enj4yRxysTZH8
Rozumiem że siłownika nie mam a jedynie zaślepkę ?
M
https://photos.app.goo.gl/fFt3enj4yRxysTZH8
Rozumiem że siłownika nie mam a jedynie zaślepkę ?
M
- Rokfor32
- Klubowicz
- Auto: Wiele. Różnych. Większość Toyoty.
- Kontakt:
I to raczej nie taką, co się "zrobiła sama" z rozpadniętego serwosilnika ...
Czyli co teraz zostaje ? Szukać używki zdegenerowanej albo założyć sterowanie pneumatyczne ? Co radzicie ?
-
Ja mam wszystko na podciśnienie: 700 siłownik pneumatyczny, 150 sterownik podciśnieniowy, 45 zł przewody.
Trzeba było lekko odsunąć tylny drążek stabilizatora dystansami ale wszystko jest ok. Mam tylko mały problem z sygnałem zwrotnym ( blokada zapięta a kontrolka miga) ale myślę że elektryk niedługo ogarnie.
Myślałem że będę wstawiał jakiś kompresor arb do blokad ale zadziałało na podciśnieniu więc zostawiam.
Trzeba było lekko odsunąć tylny drążek stabilizatora dystansami ale wszystko jest ok. Mam tylko mały problem z sygnałem zwrotnym ( blokada zapięta a kontrolka miga) ale myślę że elektryk niedługo ogarnie.
Myślałem że będę wstawiał jakiś kompresor arb do blokad ale zadziałało na podciśnieniu więc zostawiam.
- Jake
- Moderator
- Auto: Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
- Kontakt:
Podcisnienie jest praktyczne bo juz jest dostepne na samochodzie, bez dodatkowych akcesoriow, natomiast w przypadku blokad zapinanych wewnatrz kosza - byloby niebezpieczne, bo obnizenie cisnienia w moscie powodowaloby duze ryzyko zaciagniecia wody. Dlatego stosuje sie kompresory sprezonego powietrza. W przypadku blokady z silownikiem na zewnatrz jak w TLC, tego problemu nie ma, bo metoda zalaczania inna.
-
Muszę się przyznać że jednak wkładam 10 l zbiornik spr powietrza i kompresor arb. Po dłuższej eksploatacji napęd zapina ładnie na podciśnieniu ale pojawił się problem z rozpoznaniem. Daje rade ale trzeba trochę poczekać i zaczynam mieć obawy że kiedyś nie odpuści
Witam,
Chciałbym zapytać o dwie sprawy:
1. Czy ktoś miał doświadczenia z blokadami HF Australia? Są one twierdzone jako kompatybilne z ARB i dodatkowo znacznie tańsze.
2. Gdzie można kupić oryginalną blokadę tylną w okolicach 2 tys. zł?
Z góry dziękuję!
Chciałbym zapytać o dwie sprawy:
1. Czy ktoś miał doświadczenia z blokadami HF Australia? Są one twierdzone jako kompatybilne z ARB i dodatkowo znacznie tańsze.
2. Gdzie można kupić oryginalną blokadę tylną w okolicach 2 tys. zł?
Z góry dziękuję!
- Jake
- Moderator
- Auto: Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
- Kontakt:
O hohoh, jak fabryczne bylby za 2000zl to ja juz bym dawno kupil dla siebie. 2000zl to potrafi sam silniczek zalaczajacy kosztowac czasami
A co dopiero dyfer.
A co dopiero dyfer.