Blachy do remontu karoserii KZJ73
Moderator: luk4s7
Blachy do remontu karoserii KZJ73
Jestem nowym użytkownikiem tego forum a zarazem posiadaczem Toyoty Land Cruiser KZJ73 z 1995 roku. Samochodzik jest bardzo sprawny technicznie ale niestety z mocno pordzewiałą blachą. Poszukuję nowych lub używanych elementów karoserii (drzwi, progi, błotniki, nadkola itd) oraz reparaturek. Na rynku jest tego dużo do 70-tek ale nie wiem czy podchodzą do 73. Będę wdzięczny za każdą pomocną informację. Pozdrawiam.
Re: Blachy do remontu karoserii KZJ73
Z tym dużo to bym nie przesadzał. Te najtańsze to niestety gównolit. Nie wiem czego oczekujesz od blach czyli w jakim stopniu chcesz aby to było fajne auto. Są oryginalne blachy wewnętrznych tylnych nadkoli ale tylko oryginały a co za tym idzie nie jest to tanie.
Seria 7 jest kanciasta.
Karoserię można więc łatwo naprawiać zwykłymi płaskimi blachami. Przyda się oczywiście giętarka.
Kumaty blacharz od renowacji to ogarnie.
Karoserię można więc łatwo naprawiać zwykłymi płaskimi blachami. Przyda się oczywiście giętarka.
Kumaty blacharz od renowacji to ogarnie.
Oczywiście, że kumaty blacharz wszystko dorobi tylko żeby to nie kosztowało jak blachy do Bugatti. Liczą się spędzone godziny przy dorabianych elementach. Kanty są zazwyczaj na niegnijących elementach
- Jake
- Moderator
- Auto: Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
- Kontakt:
Jak bardzo gowniane sa tanie blachy i czego zlego sie od nich spodziewac? Kupilem tanie przednie blotniki i widac ze sa ciensze i ze nie tak ladnie wytloczone, ale poza tym raczej spelniaja swoja funkcje
Tak. Właśnie grubość blachy jest inna i spasowanie jest słabe. Wymagają dopasowania blacharskiego co często kończy się nakładaniem grubo szpachli. Tak jak pisałem. Co kto potrzebuje. Kształt jako taki trzymają. Jeśli nie robimy cacka spełnią swoją funkcję.
Hej hawkmoth... wreszcie tu trafiłeś
Robisz wersję kolekcjonerską czy ma jeździć w terenie?hawkmoth pisze: ↑28 lis 2024, 13:50Jestem nowym użytkownikiem tego forum a zarazem posiadaczem Toyoty Land Cruiser KZJ73 z 1995 roku. Samochodzik jest bardzo sprawny technicznie ale niestety z mocno pordzewiałą blachą. Poszukuję nowych lub używanych elementów karoserii (drzwi, progi, błotniki, nadkola itd) oraz reparaturek. Na rynku jest tego dużo do 70-tek ale nie wiem czy podchodzą do 73. Będę wdzięczny za każdą pomocną informację. Pozdrawiam.
Kiedyś na forum oglaszał się finger80 który miał formy do LJ70 / LJ73 (ceny z 2014)
• maska 1300 zł
• grill 400 zł
• listwa pod grill 250 zł
• oraz błotniki całe tzn. wraz z wewnętrzną częścia w cenie 600 zł sztuka.
http://tlc.org.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=12074
namiary:
http://finger80.flog.pl/omnie
U siebie nadkola zrobiłem w laminacie z epoxydu (2 dni na jedna stronę).
- Załączniki
-
- LJ70.jpg (95,3 KiB) Przejrzano 430 razy
Autko robię do eksploatacji a nie na wystawę. Dlatego nie zależy mi na oryginalnych drogich elementach. Najlepiej byłoby trafić na używki w miarę dobrym stanie pochodzące z demontażu. Trochę już namierzyłem. Auto będzie rozbierane w końcówce roku i wtedy będę wiedział dokładnie co jest potrzebne. Na razie dziękuję wszystkim którzy zareagowali i pewnie nie dam wam spokoju z pytaniami za miesiąc. Pozdrawiam.
Witaj Synto. Trafiłem tu za Twoją radą więc wielkie dzięki.
P.S. VGreg: linki się niestety nie otwierają.
Witaj Synto. Trafiłem tu za Twoją radą więc wielkie dzięki.
P.S. VGreg: linki się niestety nie otwierają.
- Jake
- Moderator
- Auto: Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
- Kontakt:
Dziwne. User finger80 jest zarejestrowany, ale ma 0 postow. Strona na flog.pl tez sie nie otwiera.