Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 12 gru 2018, 3:57
www.tlc-camp.pl/sklep/


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Post: 04 paź 2018, 9:51 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2017, 21:46
Posty: 457
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: KZJ95
To ja ewentualne mogę odwieźć na złom ten stary most od Mesela, gdyby miał wyrzucić. Będę akurat przejeżdżał, z tragarzami


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 paź 2018, 12:59 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2017, 21:46
Posty: 457
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: KZJ95
Odbudowany zaczep wahacza wygląda tak:
Obrazek
Obrazek
(Przepraszam za jakośc zdjęcia, ale się nie przyłożyłem, bo się nie położylem.)

Wiem, wiem, ta trytytka boli patrzeć, ale na razie niech tak zostanie....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 paź 2018, 13:55 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2007, 21:32
Posty: 15274
Lokalizacja: Warszawa
Auto: BJ42
Przewody hamulcowe też wymień ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 paź 2018, 14:07 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2017, 21:46
Posty: 457
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: KZJ95
Są nowe, miedziane. Jeszcze się nie spatynowiły więc wyglądają na zardzewiałe. ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 paź 2018, 15:21 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2007, 21:32
Posty: 15274
Lokalizacja: Warszawa
Auto: BJ42
No widzę że są miedziane. Tak na prawdę czepiam się bo pogięte ręcznie i nie stalowe. Takie zboczenie i natręctwo me.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 paź 2018, 19:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2017, 20:46
Posty: 326
Sorry Kylon, ale czegoś nie kumam. Na zdjęciu, mój prawy przewód, kosztował, chyba 40 zł, jak napisałeś w innym wątku i został założony w wyprawach, bo stary zardzewiał i się rozpadł.
Tu tymczasem piszesz, że nie należy zakładać miedzianych? Obrazek

Lj73 2,4 LTII 1991 Oradek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 paź 2018, 19:51 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 22:15
Posty: 5831
Lokalizacja: Stary Sącz, Reykjavik
Auto: RJ 70 '88
Miedziane mają swoje wady. Poza niższą (nieco) wytrzymałością ciśnieniową - są w zasadzie jednorazowe. Po czasie końcówka zespawuje się z nyplem, i ulega ukręceniu przy próbie demontażu.

Ja się kiedyś nawet rozglądałem za bezszwowymi rurkami nierdzewnymi tej średnicy - ale nie znalazłem ... :wink:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 paź 2018, 20:12 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2007, 21:32
Posty: 15274
Lokalizacja: Warszawa
Auto: BJ42
Napisałem że to moje natręctwo i czepianie się. Dlatego kupiłem ze dwa miesiące temu sprzęt do dorabiania stalowych we własnym zakresie. Przed tem jeśli przewód nie był dostępny miedziany był jedynym rozwiązaniem. Zwłaszcza jak auto musi wyjechać. Jako że muszę dorabiać stalowe do czterdziestek i pięćdziesiątki zapodałem wszystko co potrzeba wraz z materiałami do produkcji takowych. Względy estetyczne.
Czy moja odpowiedź Cię satysfakcjonuje?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 paź 2018, 20:22 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2007, 21:32
Posty: 15274
Lokalizacja: Warszawa
Auto: BJ42
I czy to jest ów wyciek z przewodu?
Czy płyn Ci ubywa?
Sprawdziłbym czy nie jest pęknięta pochwa mostu na spawie mocowania sprężyny albo wahacza.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 paź 2018, 21:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2017, 20:46
Posty: 326
To ja zamawiam te stalowe, skoro już jest sprzęt, a ja mam takie syfiaste ;-)

Chociaż w ramach reklamacji, powinny być wymienione gratis, podobnie, jak całe auto :) najlepiej na jakieś ładny, nowszy model lc V8, najlepiej gdyby to był już model 2029 :)


Lj73 2,4 LTII 1991 Oradek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 paź 2018, 11:56 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2017, 21:46
Posty: 457
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: KZJ95
Czy można prosić osobę z uprawnieniami do zmiany tytułu i przeniesienie watku z działu giełda?
No chyba że jest nic nie warty, to można usunąć ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 22:42 
Offline

Rejestracja: 19 lis 2017, 23:15
Posty: 27
U mnie tylny most byl suchutki do czasu kiedy zlecilem wymiane oleju w w/w moscie. Po 2 miesiacach zaczal sie pocic. Ostateczna diagnoza ze przerdzewial. Przypadek?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 lis 2018, 1:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 mar 2014, 21:48
Posty: 298
Raczej spisek !!!
PS. a może po wymianie oleju poziom był wyższy niż lokalizacja dziurki?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 lis 2018, 9:47 
Offline

Rejestracja: 19 lis 2017, 23:15
Posty: 27
zombi pisze:
Raczej spisek !!!
PS. a może po wymianie oleju poziom był wyższy niż lokalizacja dziurki?
A kto to wie

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 gru 2018, 18:59 
Offline

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:13
Posty: 6
Lokalizacja: Wiocha pod Warszawą
Auto: Kzj 959
Witam szanownych kolegów. Nie chce zakładać nowego tematu ale bardzo bym prosił o pomoc .Otóż też reaniimowalem mojego zgnilaczka,ospawalem zaczepy i kilka warstw znanego z forum epoksydu.Nowe tuleje Withelin wachaczy i pancharda .Nowe amorki Tokico .I tu pytanie podwieszam zgnilaka ,skręcam wachacze ,amorki wszystko ladnie pasuje ,stawiam na kolach i dupa .Prawa strona wystaje jakieś 1 cm.Kurna czteroslad .Robię to pierwszy raz więc pokornie pytam jak to cholerstwo skręcić krok po kroku ,żeby zgnilaka dobrze zamontować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group