Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 17 lis 2018, 23:06
części toyota


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Post: 27 sty 2009, 12:56 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2007, 21:32
Posty: 15222
Lokalizacja: Warszawa
Auto: BJ42
Wiele osób jest mało zadowolonych z oryginalnej mapy. Sam gdy jeździłem V8 troszkę się nią bawiłem i słabo to wyglądało. Może i mieszkam na wsi ale inne GPS-y miały całą siatkę ulic w mojej dzielnicy, a tu nic. Dwie ulice na krzyż. Moi znajomi w Avensisie też narzekali. Dobry GPS będzie lepszym rozwiązaniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sty 2009, 13:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 sty 2009, 2:20
Posty: 21
Lokalizacja: Warszawa
Albo laptopik 8" z OziExplorerem :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sty 2009, 13:59 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 paź 2007, 14:58
Posty: 632
Lokalizacja: W-wa
Auto: Zuzanki 4x4 ;-) razem 8x8
OZI to sobie można i na zwykłą navi z pocket pc wgrać 8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sty 2009, 14:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 sty 2009, 2:20
Posty: 21
Lokalizacja: Warszawa
Ale ekran więksiejszy na zwykłym PC. 8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sty 2009, 17:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 paź 2007, 11:41
Posty: 591
Lokalizacja: Jelenia Góra - Warszawa (czasami)
Auto: 80'tka była przefajna... co by tu teraz...
Yamaha Grizzly 700 EPS :-)
kylon pisze:
... Sam gdy jeździłem V8 troszkę się nią bawiłem i słabo to wyglądało. Może i mieszkam na wsi ale inne GPS-y miały całą siatkę ulic w mojej dzielnicy, a tu nic. Dwie ulice na krzyż. ...


coś już o tym gadaliśmy. było tez że to taka sama navi jak w Lexusie LS460 a ta gubi się nawet na Ursynowie :shock:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sty 2009, 17:42 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 kwie 2007, 10:19
Posty: 4009
Lokalizacja: wawa
Auto: classic hill
potrzeba pisze:
nawet na Ursynowie :shock:

tam to sie kazdy normalny czlowiek gubi :mrgreen: beton desert


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 lut 2009, 14:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2009, 13:08
Posty: 41
Laptop moim zdaniem odpada duze pudło a jak potrzesie to bieda.
Najlepiej miec wgrany GARMIN oraz TOMTOM na komórke w moim przypadku NOKIA n82 Symbian 3.
Jezeli chce sie miec wiekszy ekran to proponuje kupic tv lub monitorek SAMOCHODOWY z wejsciem AV. Z telefonu kabelek do TV i mamy wiekszy ekran niz w oryginalnych nawigacjach :)
gdybym byl odwaznijeszy to najlepszym rozwiazaniem jest podlaczenie komórki lub pocketpc do ekranu dotykowego w aucie ale obawiam sie ze jest to niemozliwe--no chyba ze ktos ma tak zrobione to chetnie przeczytam rozwiązanie :lol: a moze przez łącza od nawigacji??hmmmm


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 lut 2009, 13:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 sty 2009, 11:29
Posty: 257
Lokalizacja: Warszawa
Auto: LC120
jest firma w Szczecinie ktora oferuje do 120 pelna nawigacje z obsluga audio. Wstawiaja zamiast fabrycznego panelu. Pelna (podobno) integraja z autem, Automapa itp. Niestety drogo chcą (>4k) i nie znalazlem nikogo, kto by to przetestowal. Namiar: http://www.navi-media.com/

jjb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 lip 2009, 10:16 
Offline

Rejestracja: 05 mar 2009, 20:49
Posty: 4
Lokalizacja: KATOWICE
Auto: KDJ120
witam
Właśnie testuję u siebie niedawno zakupioną w navi-media w Szczecinie nawigację zainstalowaną w miejsce orginalnego panelu i narazie tylko nawigacja pracuje bez zastrzeżeń, pozostałe :1- radio owszem gra świetnie , ale to zasługa naszego fabrycznie zainstalowanego JBL, natomiast nie posiada wielu funkcji , które miało radio oryginalne, min. po utracie sygnału stacji oryginalne radio automatycznie dostrajało się do silniejszej , tutaj tego nie ma i trzeba to robic ręcznie, 2-odtwarzacz mp3 na karty SD na razie u mnie nie działa( prowadzę negocjacje z sprzedawcą) 3-wejście USB mini - proszę pokazac mi pendrive na takie wejście, a i z przejściówką są kłopoty( jeszcze jej nie posidam ), po za tym według oświadczenia sprzedawcy nie należy używac slotu SD lub USB a więc mp3 , równocześnie z nawigacją, gdyż się "tną"
4- CD owszem narazie działa bez zastrzeżeń, ale co do tego to nie mam żadnego doświadczenia. 5- bluetooth, no tu przydała by się książka telefoniczna.
Wizualnie zestaw wygląda całkiem fajnie, lecz widocznośc na ekranie w słoneczne dni jest fatalna.
Cena - za zestaw sprzedawca żąda 3999zł - 4599zł w zależności od mapy, proszę do tego doliczyc ok 500zł-600zł za interface przy JBL
Acha , moje urządzenie wyglądem nie przypomina tego ze zdjęcia na stronie http://www.navi-media.com ,ale nie znaczy to że jest brzydsze.
pozdrawiam Jonek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 lip 2009, 12:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 sty 2009, 11:29
Posty: 257
Lokalizacja: Warszawa
Auto: LC120
Myslalem dlugo o NaviMedia, ale uznałem, że szkoda kaski. Skończyło się na NavRoad NR750BV z Automapą za 1200z. 7 cali, w 120 przyczepia sie przyssawkę do prawej bocznej metalizowanej ramki przed lewarkami, a ekran dodatkow opiera na popielniczce. Nie przeszkadza, dobrze widac, odbior GPS w porządku. Dodatkowa zaleta to wbudowany BT, jak dzwoni telefon, to przelacza sie w tryb telefonu a potem wraca do nawigacji. Jedyna wada, to brak importu ksiazki telefonicznej.
Dodatkowa opcją jest możliwość podłączenia kamerki cofania

pozdrawiam

JJB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 lip 2009, 15:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2008, 14:12
Posty: 37
Lokalizacja: Warszawa
Auto: LC120, D4D, 173KM
jjb pisze:
Myslalem dlugo o NaviMedia, ale uznałem, że szkoda kaski. Skończyło się na NavRoad NR750BV z Automapą za 1200z. 7 cali, w 120 przyczepia sie przyssawkę do prawej bocznej metalizowanej ramki przed lewarkami, a ekran dodatkow opiera na popielniczce.
JJB


Czy mógłbyś zrobić zdjęcie jak to dokładnie zainstalowałeś? Ciekaw jestem także czy na wertepach się nie odczepia?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2010, 9:58 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 gru 2008, 15:34
Posty: 102
Potwierdzam, że z różnych map, najlepsza jest wg. mnie AutoMapa.

Może i pokrycie już jest podobne u różnych producentów, interfejs użytkownika też mógłby być bardziej przyjazny,
ale jeśli chodzi o kalkulację najlepszej trasy to robi to najbardziej sensownie.

W przypadku innych producentów map czasami jadę dziwnymi opłotkami (bo nie są wyznaczone priorytety dróg),
albo nadrabiam drogi, bo zabrakło jakiegoś połączenia.

AutoMapa dodatkowo mi zaimponowała kiedyś, gdy wracałem z pokazów lotniczych w Góraszce.
Wszyscy wsiedli do aut i do Warszawy można było wracać pewnie parę godzin.
Przestawiłem AM na nawigację po drogach gruntowych i... fajnie było. Nie wiem czy czasu zaoszczędziłem dużo,
ale przynajmniej jechałem. Drogi jakieś podrzędne, ale chyba oficjalne (były jakieś domostwa raz na czas).
Co kawałek dziura w ziemi, w którą plaskaczem nie chciałbym wpaść.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 kwie 2011, 20:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 cze 2009, 16:36
Posty: 204
Lokalizacja: Stargard
Auto: land 120 2006
A w kwesti tej navi media prosze o kilka słów z podsumowaniem czy byś wlożył 2100zł . Bo widzę że jest chyba jakaś przecena kiedyś była za prawie 5 koła.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 kwie 2011, 21:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2011, 19:57
Posty: 125
Lokalizacja: TreeCity
Auto: LC120
Podobno jest opcja podpięcia Carputera pod fabryczną Navi w LC 120. Robote wyceniono mi w pierwszym lepszym Car-Audio zakładzie na około 1500zł. Klima i inne bajery podobno chodzą bez zarzutu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 cze 2013, 22:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 cze 2013, 19:10
Posty: 3
Navimedia nie pasuje do ekranów dotykowych - co wtedy? Ktos cos przerabial takiego?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group