Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 21 lis 2018, 21:43
www.tlc-camp.pl/sklep/


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki Garmin ?
Post: 29 mar 2016, 22:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 sie 2010, 9:47
Posty: 189
Lokalizacja: Gorlice
Auto: HZJ73
Witam Kolegów serdecznie :D po dłuższym niebycie
Otóż rozkraczył mi się całkowicie (styki) po kilkunastu latach używania Garmin nuvi 760, zaliczył parę dłuższych wyjazdów i na co dzień po Najjaśniejszej RP. Wybieram się teraz nad Bajkał, Kazachstan, itp.
i pytanie co kupić - oczywiście Garmina budżet tak max do 1Kpln.
Pomóżcie proszę :oops:
Pozdrawiam
maws


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 mar 2016, 15:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 maja 2011, 0:02
Posty: 895
Lokalizacja: Kraków
Auto: HZJ73
Bierz Montanę. Jakbym jeszcze raz miał kupować to bym kupił montanę..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 mar 2016, 17:22 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 gru 2007, 18:59
Posty: 1402
Lokalizacja: Kraków
Auto: Hilux - owocowóz
Ja jestem nieobiektywny ;) i nieobiektywnie pisałem już wiele razy ;)
Jeżeli chce się coś więcej niż doprowadzenie pod wskazany adres w laboratoryjnym środowisku to na świecie jest tylko jedno urządzenie i zwie się MONTANA!!!
Bardzo chciałbym się mylić, nawet nie wiecie jak :)

PS
finger pisze:
Bierz Montanę. Jakbym jeszcze raz miał kupować to bym kupił montanę..

przecież pisałem ;)

zadowolony od lat przez montanę
wojciech endurance
www.polkasteam.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 mar 2016, 20:33 
Offline

Rejestracja: 05 lut 2009, 21:58
Posty: 1194
Lokalizacja: Gdańsk
Auto: HDJ 80
Czy ta montana zapisuje ślad tak jak 276 c ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 mar 2016, 20:53 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 paź 2007, 16:24
Posty: 380
Lokalizacja: Zbowidówka 51°09'35.0"N 22°43'51.4"E
Auto: HDJ80, BJ73, HD/Evo
Jak chcesz 276C to mam dwa :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 mar 2016, 21:24 
Online
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2013, 0:32
Posty: 2012
Lokalizacja:
Auto: Wciąż LC
Najfajniejsza to jest Monterra. Nie dość że ma 4" ekran, wszystkie Garminowe możliwości to jeszcze Androida z pełnym dobrodziejstwem inwentarza.
Jak zwykle w życiu jedyny minus to cena.

Opisz dokładniej do czego dokładnie potrzebujesz. Mam na myśli np. nawigowanie po drogach czy w terenie? Tylko w aucie czy rownież piesze? Wielkość ekranu ma znaczenie? Łączność z innymi urządzeniami? Czy ma to gadać "skręć w prawo" czy wystarczy że będzie piszczeć na manewrach? Zasilanie akumulatorowe/bateryjne czy dedykowany akumulator bo i tak 99% na zasilaczu?

Z mapami też jest to trochę skomplikowane ale już to rozgryzłem więc się podzielę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 mar 2016, 19:36 
Offline

Rejestracja: 05 lut 2009, 21:58
Posty: 1194
Lokalizacja: Gdańsk
Auto: HDJ 80
Zbowid pisze:
Jak chcesz 276C to mam dwa :)

276c to mam ..od .... cholera...12 lat. Dlatego też pytam czy te reklamowane Montany tez zapisują ślad... bo mnie do onanizacji imprez potrzebne.... gdyby tak przypadkiem moja się wkurwiła i sobie zastrajkowała.... :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 mar 2016, 19:41 
Online
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2013, 0:32
Posty: 2012
Lokalizacja:
Auto: Wciąż LC
jezus pisze:
Zbowid pisze:
Jak chcesz 276C to mam dwa :)
pytam czy te reklamowane Montany tez zapisują ślad... bo mnie do onanizacji imprez potrzebne....


Cóż, na onanizacje mogą się jednak niezbyt nadawać ;)

A ślad zapisują. To najbardziej oczywista funkcja przydatna w niejednej onanizacji ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 kwie 2016, 7:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 maja 2007, 12:45
Posty: 553
Lokalizacja: Władysławów
Auto: Hil,Grizzly, Rubicon, texas 490,GLA4 matic
Korzystam z 276c na quadzie i 278 w autach i łódce. Ten ostatni trochę szwankuje bo po włączeniu informuje że nie czyta map i jest to prawda jeśli chodzi o mapy na nośniku i nie udaje się tego naprawić. Ale najwięcej radości przy nawigowaniu np w trasie do Mongolii daje program Motion X GPS HD zainstalowany na ipadzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 kwie 2016, 22:54 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 993
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
NIby do tej pory uważałem Garmin mojego 278 za skończony etap nawigacji.

Ale, od kiedy używam OZI EXPLORER na Samsung Galaxy Tab Active .... Garmin robi za , no właśnie :) nie potrzebny ! :)

Oczywiście, dodam, że w lesie nie używam routingu. Ważny jest tylko zapis trasy, co oczywiście OZI ma, jak i również POI.
Garmin robi za komputer pokładowy, ile do domu, jaka wysokość, ile przejechane :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lis 2016, 20:21 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 993
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
łatwiej z wyborem, jeśli by ktoś po wątkach szukać nie potrafił :)

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 wrz 2018, 11:23 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 993
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
Pojawił się nowy ręcznika Garmina. GPSMAP 66s.
Na pierwszy rzut oka wygląda prawie identycznie jak poprzednik, jednak jego ekran ma o wiele wyższą rozdzielczość. Poprzednio było 160x240, teraz jest 400x240!
Wygląda fajnie:
Obrazek

a poczytać o nim można tu:
https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/598455


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group