Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 17 lis 2018, 10:35
części toyota


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: 12 paź 2015, 21:33 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 986
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
ale nie linków do ruskich map wojskowych z zeszłego wieku, tylko skalibrowanych pod OZIego map, w miarę aktualnych wyżej wymiennych krajów.
Jak masz i nie dasz ! :) to może sprzedaż ? :))

mapa południowej Afryki na Garmina....1000 ziko, umarłem, (od Angoli po Mozambik i na RPA kończąc )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 paź 2015, 14:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 gru 2008, 3:58
Posty: 1333
Lokalizacja: ÓĆ
Auto: Haluks kozowóz
O Ty złośliwcze.. a napisz mi proszę na czym chcesz tego używać? :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 paź 2015, 10:53 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 986
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
No na Ozi'm :)
urządzenie:
Galaxy TAB ACTIVE 8
a na nim zainstalowany Ozi :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 paź 2015, 20:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 gru 2008, 3:58
Posty: 1333
Lokalizacja: ÓĆ
Auto: Haluks kozowóz
Ech może się źle wyraziłem...nie chodzi mi o urządzenie ( choć gratuluje) bardziej o system czyli na androidzie?. Daj mi kilka dni bo mam teraz urwanie du...zobaczę czym się da przerobić mapy garminowskie na androida na oziego.. :mrgreen:
Choć od razu mówie że fanem oziego nie jestem i nie używam w żadnej postaci :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 paź 2015, 9:49 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 986
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
AAA,
no Ozi to Ozi, bez względu na urządzenie ma ten sam format map.
Garmina też mam, 278, jakie masz mapy do gamrina ? może truck4africa ?
Tyle, że w garminie, taka mapa w afryce, to kreska :)))) , no dwie, albo kompletnie nic :)))
dlatego najwyższa pora była, przesiąść się na Ozi i na bieżąca wyczajać koryta rzek itp na nocleg :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 paź 2015, 11:04 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 gru 2007, 18:59
Posty: 1401
Lokalizacja: Kraków
Auto: Hilux - owocowóz
Dla Garmina może tu coś znajdziesz
https://www.velomap.org/download/odbl/

https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/mapy/ma ... 01-p1.html

Zadzwoń do Kajmana, ostatnio bywa w tamtym rejonie.

chwalący garmina
wojciech endurance
www.polkasteam.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 paź 2015, 11:13 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 986
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
Endurnace, no nie wpadłem an to, żeby odwiedzić sklep Garmina. :P :P to oni mają sklep z mapami ???

Sytuacja wygląda tak:
Garmin sprzedaję Afrykę za 1000 ziko - odpada
track4afrika za 250 ziko całą Afrykę łącznie z Madagaskarem i Maurytiusem - zastanawiam się, kiedyś miałem taką mapę po Namibii, bardzo fajne komentarze :)))
plus papierowe mapy z lat 2014 nawet w wersji "ofoliowanej".

moje pytanie brzmiało, czy ktoś właśnie takie mapy ma zeskanowane i skalibrowane do Ozi Explorer, NIE GARMIN, :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 paź 2015, 14:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 gru 2008, 3:58
Posty: 1333
Lokalizacja: ÓĆ
Auto: Haluks kozowóz
Tadeo wrzuć mi fotkę takiej mapy na :
bighopeless@poczta.fm" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Mowa o tej z 2014.( ważne by była legenda)
Tak, również myślałem a track4africa, dlatego pytałem o system.
Mapy mają to do siebie że można je przystosować do różnych programów i systemów. Mam nadzieję że nie jedziesz jutro bo mocy przerobowych brak :?
No i zastanów się też nad innymi możliwościami np; Locus, Orux,OsmAnd. itp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group