Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 12 gru 2018, 3:57
www.mtmprofi.pl.pl


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
Post: 13 lut 2017, 11:38 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 999
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
I mamy oficjalne stanowisko AZYMUT, dostawcy PLTOPO
Nie sprzedajemy mapy w wersji pobrania. W przypadku 276Cx jest problem z wyszukiwaniem adresów jeśli na karcie jest kilka map. Może Pan wysłać kartę do nas, wtedy będziemy mogli wgrać mapę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 lut 2017, 19:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 maja 2007, 12:45
Posty: 553
Lokalizacja: Władysławów
Auto: Hil,Grizzly, Rubicon, texas 490,GLA4 matic
tadeo pisze:
endurance pisze:
Mapa Topo jest sprzedawana na karcie 16GB.


No więc mamy rozwiązanie :) Kupujesz PL TOPO a następnie on line CNE i masz wszystko na jednej karcie.

Zacząłem zrealizować ten sprytny plan. Pojechałem do Azymutu i poprosiłem o zademonstrowanie mapy PLTopo i zapytałem czy można z tą mapą nawigować do określonego adresu. Jeden z fachowców powiedział że dopiero po wgraniu dodatkowo listy adresowej, drugi stwierdził że nie trzeba nic wgrywać i mapa umożliwia nawigację po drogach. Zaproponowałem aby na próbę podać jakiś adres i niech wyznaczy trasę. Trasę 12 km wyznaczał 15 minut czyli mniej więcej w tempie jakim jedzie auto. Pan stwierdził że ta mapa obejmuje nie tylko Polskę ale całą Europę i można wg niej nawigować. Zaproponowałem aby wyznaczył trasę do Hintertuxu. Zaczął kręcić że małych miejscowości nie ma a po za tym sklep zamykają o 19 a jest dopiero południe więc może nie zdążyć. Zapytałem o możliwość dogrania do karty z PLtopo mapy CN. Odpowiedział że takiej mapy nie sprzedają (mimo że na stronie Garmina jest informacja że Azymut jest ich przedstawicielem i takie mapy posiada) a po za tym jeżeli na jednej karcie są dwie mapy to wyznaczanie trasy do adresu jest jeszcze dłuższe albo niemożliwe. Mając większe zaufanie do Tadeo i Endurancea niż do sprzedawców zdecydowałem się na zakup tej mapy i będę dalej brnął w kierunku osiągnięcia takiej satysfakcji jak Koledzy. Poćwiczę trochę z tą mapą zanim wykonam następny krok czyli zakup CN on line.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 lut 2017, 20:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 maja 2007, 12:45
Posty: 553
Lokalizacja: Władysławów
Auto: Hil,Grizzly, Rubicon, texas 490,GLA4 matic
Jest nieźle. Zaczyna sensownie pracować. Ale się cieszę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 lut 2017, 22:20 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 999
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
Cieszę się Twoim szczęściem :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 lut 2017, 22:52 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 gru 2007, 18:59
Posty: 1403
Lokalizacja: Kraków
Auto: Hilux - owocowóz
Tak jak pisałem wcześniej, jeżeli jestem w danym regionie to używam tylko mapy tego regionu, a inne mapy mam wyłączone. Jak jestm w Polsce to mapa Topo jak jadę na zachód i na Kaukaz to na dojeździe CN, a topo wyłączone, a jak już na miejscu to odpowiednich map. Dlatego jestem zwolennikiem jednej karty z wieloma mapami bo prościej wyłączyć mapę niż zmienić kartę. Swoją drogą to ja nie szukam (tylko wyjątkowe/nagłe przypadki) adresów, wszystko wcześniej wyklikuję punkty na Base Campie łącznie z trasą, która jak jest długa to ma punkty pośrednie tak żeby szybko przeliczyła trasę jak przejdę jakiś zjazd. Montana potrafi wyznaczyć trasę do Gruzji i do Maroka i nie są to godziny otwarcia sklepu ;)

ucieszony z radości Zbycha
wojciech endurance
www.polkasteam.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 lut 2017, 22:59 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 999
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
endurance pisze:
Montana potrafi wyznaczyć trasę do Gruzji i do Maroka i nie są to godziny otwarcia sklepu ;)


Garmin 276Cx również, ale trzeba wiedzieć "co nacisnąć" :) a Montanie nie ma za bardzo co nacisnąć :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 lut 2017, 23:15 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 gru 2007, 18:59
Posty: 1403
Lokalizacja: Kraków
Auto: Hilux - owocowóz
tadeo pisze:
Garmin 276Cx również, ale trzeba wiedzieć "co nacisnąć" :) a Montanie nie ma za bardzo co nacisnąć :)


wiem bo testowałem, ale nie zdecydowałem się bo nie można powiesić na szyi, a wielkość mi pasuje i nie musiałbym kupować uchwytu gadającego bo mam i za to się chwali Garmina. Miałem opory bo starego uważałem za model nieudany i to bardzo wbrew wszystkim (chodzi mi o ten model z dziwną kartą)

próbujący guzików zamiast dotyku
wojciech endurance
www.polkasteam.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 lut 2017, 23:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 maja 2007, 12:45
Posty: 553
Lokalizacja: Władysławów
Auto: Hil,Grizzly, Rubicon, texas 490,GLA4 matic
Bardzo dziękuję za pomoc a przede wszystkim cierpliwość i wyrozumiałość. Wszystko działa ładniej niż w 278. Nie jestem bez winy że to trwało tak długo ale fakt że sprzedawcy handlujący sprzętem i oprogramowaniem są tak kiepsko zorientowani w temacie mocno mnie dziwi bo pierwszy raz spotkałem się z tak daleko idącą niekompetencją ale tym większy podziw dla Was jako amatorów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 mar 2017, 12:02 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 999
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
I kolejna aktualizacja dla GPSMAP 276Cx, wersja 3.20:

Obrazek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 lis 2018, 22:48 
Offline

Rejestracja: 05 lut 2009, 21:58
Posty: 1234
Lokalizacja: Gdańsk
Auto: HDJ 80
Odświeżę temat garmina 276cx.
Od dwóch lat używam jako pilot tego garmina, ale dane trasy np. ślad imprezy polskiofroaad są już wgrane przez informatyka właściciela auta, więc nie mam możliwości zapoznać się ze szczegółami. w czasie pracy sprzęt jako tako działa i tyle.
Ale do rzeczy.
Nadeszła ta właśnie chwila że mój już leciwy 276c z przestarzałą mapą zaczął mnie drażnić i zdecydowałem się na kupno 276cx.
Czy kupując nowego te wszystkie aktualizacje są już wgrane czy trzeba samemu wgrywać???
Z tego co widzę to urządzenie jest sprzedawane bez mapy Polski, którą trzeba kupić osobno, jaką ?, by nie dać ciała.
Chciałem zamówić u Azymuta, ale w Gdańsku też mają salon ze sprzętem i myślę że w razie W będę mógł z nich korzystać przy wgrywaniu czegoś nowego.
Czy sprzęt nadal się sam wyłącza ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 lis 2018, 16:50 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 kwie 2008, 22:48
Posty: 999
Lokalizacja: Kraków
Auto: VDJ 76 kiedyś: KZJ/LJ 78, KZJ70, KZJ90, WOLF 290, GS1200
Do wgrania tras, map i aktualizacji, nie potrzebujesz informatyka :)
Wystarczy troche czasu.
Kupując, powinieneś mieć wgraną aktualizację ale jeśli nie, to w Azymucie Ci wgrają.
A nawet jeśli nie, to aktualizacje "same się robią" jak masz na komputerze BASECAMP i podłączonego garminka kabelkiem.
Kup sobie mapę Polski na karcie micro SD. Garmin sam ją rozpozna. http://www.pltopo.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 lis 2018, 19:31 
Offline

Rejestracja: 05 lut 2009, 21:58
Posty: 1234
Lokalizacja: Gdańsk
Auto: HDJ 80
Sprzęt kupiony, oprogramowanie i mapa Polski i Europy wgrane w salonie.
Dodatkowo wgrał mi drugą mapę Europy, bardziej szczegółową pokazującą szlaki leśne itp.
Potrzeba kupna drugiego uchwytu "gadającego" rozśmieszyła mnie do łez, a nie kompatybilność z mocowaniem z zestawu rozwalił mnie kompletnie...no ale to GARMIN.
Obecnie sprzęt świeci i gada.....a 276c sprzedał się w ciągu 25 minut na alledrogo :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group