Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 16 wrz 2019, 12:06
www.wyprawa4x4.pl


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Post: 22 cze 2016, 6:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2014, 5:18
Posty: 58
Znalezione na forum lexusa. Niestety w 150 nie zadzialaloale w hiluxie juz tak. Zan moze ktos cos aby to wylaczyc??
http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=41&t=7882

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 lip 2016, 21:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 mar 2009, 8:45
Posty: 211
Lokalizacja: Mazury-Warszawa
Auto: J15/Lalka/, U1234, Wolf GD300, 469B, Rolka'18, E250
Kup sobie takie coś http://www.aliexpress.com/item/Car-Seat ... cbd77b27b8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 lip 2016, 21:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2014, 5:18
Posty: 58
Prosciej wylaczyc te rzeczy z komputera.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lip 2016, 12:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 mar 2009, 8:45
Posty: 211
Lokalizacja: Mazury-Warszawa
Auto: J15/Lalka/, U1234, Wolf GD300, 469B, Rolka'18, E250
ar2r pisze:
Prosciej wylaczyc the rzeczy z computer.
...


No jeśli tak, to wyłącz :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lip 2016, 12:56 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2007, 21:32
Posty: 15808
Lokalizacja: Warszawa
Auto: BJ42
A jest już aplikacja na iphona?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lip 2016, 13:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 mar 2009, 8:45
Posty: 211
Lokalizacja: Mazury-Warszawa
Auto: J15/Lalka/, U1234, Wolf GD300, 469B, Rolka'18, E250
kylon pisze:
A jest już aplikacja na iphona?


:D :D :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 wrz 2016, 17:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2015, 1:32
Posty: 19
Lokalizacja: Warszawa
Auto: KDJ 155
zachary pisze:


Ktoś kiedyś, gdzieś mi powiedział, że takie patenty nie są dobre w nowszych samochodach bo w razie wypadku(stłuczki) jeżeli komputer myśli że pasy są nie zapięte to poduszki nie powinien wystrzelić a jeżeli go tak oszukamy to wystrzeli a przez niezapięte pasy nasza pozycja będzie na tyle niewłaściwa, że w najlepszym wypadku obije nam gębę :oops: a może nawet uszkodzi kręgosłup.
Prawda czy fałsz? :roll: Nie wiem, ja i tak zawsze jeżdżę w pasach :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 wrz 2016, 22:06 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2013, 0:32
Posty: 2334
Lokalizacja:
Auto: Wciąż LC
Wciśnij jak taksiarze obciętą klamrę od pasów w zapięcie a przy pierwszej stłuczce parkingowej poduszka pośle Cię na tamten świat. Niestety jest to ładunek pirotechniczny który w bliskim spotkaniu z ludzką twarzą robi mielony kotlet.
Mając pasy zapięte lądujemy w poduszce w chwili jej opróżniania a nie napełniania. To drastyczna różnica.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 wrz 2016, 18:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 mar 2009, 8:45
Posty: 211
Lokalizacja: Mazury-Warszawa
Auto: J15/Lalka/, U1234, Wolf GD300, 469B, Rolka'18, E250
luk4s7 pisze:
Wciśnij jak taksiarze obciętą klamrę od pasów w zapięcie a przy pierwszej stłuczce parkingowej poduszka pośle Cię na tamten świat. Niestety jest to ładunek pirotechniczny który w bliskim spotkaniu z ludzką twarzą robi mielony kotlet.
Mając pasy zapięte lądujemy w poduszce w chwili jej opróżniania a nie napełniania. To drastyczna różnica.


Amen :!:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 wrz 2016, 23:03 
Offline

Rejestracja: 22 gru 2014, 1:41
Posty: 115
Przy uruchamianiu poduszki brana jest też pod uwagę pozycja kierowcy. Do fotela jest podpięty kabel, który przesyła jego ustawienia. Jak kabel się zepsuje, to poduszki nie działają. Patent z aliekpress jest mniej więcej tak bezpieczny jak skakanie na bungee z liną przywiązaną do rodzinnych klejnotów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 wrz 2016, 6:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2014, 5:18
Posty: 58
Wylaczenie dzwieku nie dezaktywuje zadnej funkcji dzialania pasow. Wszystko dziala jak dzialalo tylko nie pika a na tablicy sieci sie symbol braku zapietych pasow.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 wrz 2019, 18:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lip 2014, 20:36
Posty: 9
Auto: J125
J155
Pytanie do ar2a. Co potrzebuje mieć do wyłączenia sygnalizacji akustycznej niezapiętych pasasów? W instrukcji piszą o możliwości takiego ustawienia ale w ASO.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 wrz 2019, 10:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2014, 5:18
Posty: 58
Michal_K_1 pisze:
Pytanie do ar2a. Co potrzebuje mieć do wyłączenia sygnalizacji akustycznej niezapiętych pasasów? W instrukcji piszą o możliwości takiego ustawienia ale w ASO.
Cala instrukcja jest na forum lexusa. Nic nie trzeba kombinacja przyciskow.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group