k0d0 pisze:
Chyba na Zgierskiej w Łodzi

Tamtędy tylko przejeżdżam i to dość rzadko

Będziesz na TLC Camp? Będzie okazja się poznać w realu

waldek_BB pisze:
proszę mnie tu nie ściemniać
Specjalnie dla Ciebie, zrobiłem szczegółowe pomiary w weekend. To znaczy opróżniłem bagażnik łącznie z wyjęciem zabudowy. Pojeździłem 1,5 dnia żeby się sprężyny ułożyły na pusto i zmierzyłem na równym i twardym. Mierzyłem od ziemi do dolnej krawędzi aluminiowego progu, tuż przy plastikowych nakładkach na każdym z końców.

Na pusto:
- przód 36cm
- tył 36cm
Ponieważ zważyłem to wszystko co wożę w bagażniku, wiem już na pewno że jest to prawie 100kg

(zabudowa, szekle, kinetyk, 15l wody, kompresor, i parę innych lekkich dupereli). Jak doliczyć do tego hak holowniczy to mam ze 130kg dodatkowego balastu na tyle. Sama zabudowa waży 70kg.
Ze wszystkimi w/w duperelami, tył przysiada o 2cm czyli:
- przód 36cm
- tył 34cm
Zastanawiam się czy nie spróbować na tył sprężyny +100kg i +40mm Terrain Tamer'a. Aktualnie mam +50kg i +20mm. Obie opisane są jako Comfort, więc powinno być OK.
Co do komfortu i wrażeń z użytkowania zawieszenia TT - auto stało się sztywniejsze, ale niewiele twardsze. Dzięki nowym amortyzatorom o zwiększonej sile tłumienia, o niebo lepiej wybiera nierówności. Prowadzi się przewidywalnie, nagłe omijanie przeszkód to żaden problem, a wchodzenie w zakręt z mocno dziurawym asfaltem to bajka!
Fakt że poprzednie amortyzatory na tyle się po prostu skończyły, na pewno trochę potęguje moje pozytywne doznania. Niemniej jednak polecam każdemu co najmniej zmianę amortyzatorów.