Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 26 mar 2019, 18:59
www.wyprawa4x4.pl


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: 27 paź 2010, 13:11 
Offline
Sąd Koleżeński
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 kwie 2007, 21:04
Posty: 4384
Lokalizacja: Warszawa
Auto: HZJ73 3w1
Przymierzam się aby wreszcie dokończyć dodatkową elektrykę w moim samochodzie.
Chcę uporządkować zasilanie dodatkowego szpeju ( cb, lodówka, halogeny,czajnik itp )
największy problem ze znalezieniem takich elementów jak : skrzynka bezpiecznikowa zamknięta, wyłączniki ze wspólną oprawką, puszki łączeniowe na przykręcane ( oczkowe ) końcówki kabli, końcówki ( na gniazda bezpieczników ) do skrzynek bezpiecznikowych itp duperele.
ładne są wyłączniki ARB ale cena... :(
Może koledzy wiedzą gdzie tego szukać?
Zwykłe sklepy motoryzacyjne nie mają takich rzeczy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 13:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 cze 2008, 0:30
Posty: 337
Lokalizacja: Pszczyna/okolice
Auto: 4runner '88
szukaj w elektronicznych - ja tam kupuję gotowe puszki i panele (pod wyłączniki - cudów nie mają ale trafiają się hermetyczne itp) Czasem można jeszcze wyszperaćcośw częściach dla kamperów lub łodzi (ale do tego nie mam dostępu)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 13:17 
Offline
Sąd Koleżeński
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 kwie 2007, 21:04
Posty: 4384
Lokalizacja: Warszawa
Auto: HZJ73 3w1
byłem wczoraj na giełdzie elektronicznej ale na razie nic nie podpasowało... :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 14:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 cze 2008, 0:30
Posty: 337
Lokalizacja: Pszczyna/okolice
Auto: 4runner '88
masz gdzieś "NowegoElektronika" pod ręką ? o sklep mi chodzi..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 16:44 
Offline
Sąd Koleżeński
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 kwie 2007, 21:04
Posty: 4384
Lokalizacja: Warszawa
Auto: HZJ73 3w1
jutro poszukam !
Wpadnę też na Volumen.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 16:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 wrz 2009, 18:06
Posty: 2076
Lokalizacja: Nowy Targ
Auto: Prawdziwe Żelazo
http://elektronikab2b.pl/katalog-produktow/produkt/913-przelaczniki-samochodowe-serii-k-
http://autostyle.pl/index.php?cPath=9_93&osCsid=pxpwtfcozbp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 17:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 wrz 2009, 18:06
Posty: 2076
Lokalizacja: Nowy Targ
Auto: Prawdziwe Żelazo
http://www.pat4x4.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&cPath=47&products_id=451
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 17:31 
Offline
Sąd Koleżeński
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 kwie 2007, 21:04
Posty: 4384
Lokalizacja: Warszawa
Auto: HZJ73 3w1
O to mi chodziło; jutro zaczynam wydzwaniać o szczegóły wykonania.
Dzięki Kames ! Nie krępuj się; jak coś znajdziesz to wklejaj :D Może jakaś skrzynka z bezpiecznikami ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 20:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 cze 2008, 0:30
Posty: 337
Lokalizacja: Pszczyna/okolice
Auto: 4runner '88
a skrzynki nie dało by się przeszczepić gotowej z samochodu jakiegoś ? - masz wtedy wszystko - czasem nawet miejsce na przekaźnik


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 20:52 
Offline
Sąd Koleżeński
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 kwie 2007, 21:04
Posty: 4384
Lokalizacja: Warszawa
Auto: HZJ73 3w1
mam taką na płaskie bezpieczniki i 4 przekaźniki z qinkoczenko ( jak to się do cholery pisze? ) ale z uszkodzoną pokrywą.
Brakuje mi do niej nieco końcówek , w które wciska się bezpiecznik. Oryginał ma nieco przy cienkie przewody a ja chciałbym zrobić wszystko "pancerne" :D
Musi być ze starego samochodu bo wszystkie nowe modele mają ścieżki, wszystko pozamykane i na łączówki.
Nie za duża.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 21:13 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 gru 2008, 11:49
Posty: 4310
Lokalizacja: Warszawa, Białobrzegi Rad.
Auto: TOYOTA LJ70 Pick-up
Jasiu takie panelemaja samochody ciężarowe. tu np: http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ory=0&sg=0, poszukaj sobie z innych marek. tylko gdzie to upasować.
ja szukałem ale jednak się zdecydowałem na arby. jak kylon dał rabacik to już nie było tak porazające. pozatym panel na 6 przycisków pięknie wpasowywuje się w dzirkę radia lub sobie dopasujesz np w tę szczelinę nad radyjkiem co to ją mają siedemdziesiątki. ładnie się podświetla i są opisane tematycznie. Męcz kylona vat odliczysz i drogo nie będzie:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 21:23 
Offline
Prezes Zarządu
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2007, 0:51
Posty: 4399
Lokalizacja: wieś Wawa i Nawiesie
Auto: LJ70 pyrkadełko
szczelina nad radiem jest za wąska :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 21:26 
Offline
Sąd Koleżeński
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 kwie 2007, 21:04
Posty: 4384
Lokalizacja: Warszawa
Auto: HZJ73 3w1
Podliczyłem 6 szt. + ramka; nie miałbym sumienia aby Kylon spuścił tyle aby cena była dla mnie akceptowalna :(
fajne są te z pierwszego linku od Kamesa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2010, 21:30 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 gru 2008, 11:49
Posty: 4310
Lokalizacja: Warszawa, Białobrzegi Rad.
Auto: TOYOTA LJ70 Pick-up
te arbowskie pasują też w dzurke konsoli podsufitkowej. jeżeli ktos ma oczywiście takową :oops:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 paź 2010, 8:58 
Offline
Komisja Rewizyjna
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 gru 2008, 23:22
Posty: 2158
Lokalizacja: Warszawa
Auto: kdj95
Gałka mam namiar na te apem'y serii K.
http://uk.rs-online.com/web/search/sear ... 4294955142
będę kupował kilka sztuk dla siebie. Robie sobie panel :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group