Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 15 gru 2018, 2:29
www.mtmprofi.pl.pl


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: 26 sie 2018, 9:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2016, 23:01
Posty: 149
Lokalizacja: Opolskie
Auto: 2nd Gen 4R 2L-T '95 ,RAV4 2014 (byla),
J15-RC'15 2017
Szukam sprawdzonego pomyslu jak doprowadzic zasilanie
do lamp zamocowanych na dachu.
Wiercic otwor i dac np dlawik ? Czy moze jakis bardziej sprawdzony patent ?
Dzieki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 sie 2018, 10:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2015, 16:24
Posty: 1217
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
Auto: KDJ120, 120KW
Nie wiem jak wygląda uszczelka w 4R, u mnie uszczelka szyby czołowej ma rowek i tamtędy poprowadziłem kabel do komóry silnika (przez podszybie). Przewody pod przełącznik wprowadziłem do kabiny przez fabryczne otwory.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 sie 2018, 17:40 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 cze 2014, 14:29
Posty: 372
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Auto: lj 70 fj40 sam
ja w 70 mam poprowadzone obok wlotu powietrza do komory silnika i jak rolkos pisze otworami pomiędzy silnikiem a kabina


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sie 2018, 9:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2016, 23:01
Posty: 149
Lokalizacja: Opolskie
Auto: 2nd Gen 4R 2L-T '95 ,RAV4 2014 (byla),
J15-RC'15 2017
czyli z dachu przez komere silnika ?
zastanawialem sie nad otworem po nieuzywanej antenie .w tylnej czesci dachu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sie 2018, 12:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2015, 16:24
Posty: 1217
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
Auto: KDJ120, 120KW
Lampy i tak musisz zasilić z akumulatora co masz pod maską (chyba że masz dodatkowy w kabinie), tam dajesz przekaźnik i bezpiecznik + kable do włącznika które wchodzą do kabiny. Opcja z dziurą od anteny wydaje się spoko.

Jeszcze co do zasilania, to zależy jakie masz lampy, ale jeśli chcesz ciągnąć 200+ watów to już daje około 16A, trzeba pamiętać o grubości przewodów i jeśli wewnątrz podłączasz to też trzeba uważać do czego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group