Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 21 lis 2018, 10:03
www.mtmprofi.pl.pl


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: 05 lis 2018, 15:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 maja 2011, 12:59
Posty: 477
Lokalizacja: 3miasto
Auto: rav4 3sfe, 4runner 3vze
4r 2g 3vze USA czyli dwie sondy.

Drugą sondę wyciągnąłem z wydechu i luzem do ramy przypiąłem na powietrzu. Elektrycznie ciągle jest podpięta. Komputer nie wywala żadnych błędów.
Zrobiłem tak bo buduje sobie układ z generatorem, który będzie podawał sygnał sinusoidalny, żeby kompa oszukać.

Interesuje mnie teoria działania grzałki. Czy ona ma podgrzewać ciągle? Obecnie na powietrzu non stop jest podgrzewana. Tak ma być ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 lis 2018, 20:59 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 22:15
Posty: 5802
Lokalizacja: Stary Sącz, Reykjavik
Auto: RJ 70 '88
Tak.

A nie prościej zapodać kompa z wersji europejskiej, bez tej tylnej sondy? te kompy kosztują drobne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lis 2018, 0:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 gru 2015, 1:12
Posty: 7
Lokalizacja: milówka
Auto: LJ 70 1994 bylo 2lt2, bedzie 3,4 5vz
Rokfor32 pisze:
Tak.

A nie prościej zapodać kompa z wersji europejskiej, bez tej tylnej sondy? te kompy kosztują drobne.

a do 5vz tez da sie obejsc tylna sonde


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lis 2018, 8:08 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 22:15
Posty: 5802
Lokalizacja: Stary Sącz, Reykjavik
Auto: RJ 70 '88
Nie przez wymianę kompa. Po pierwsze, w 5vz na europę było już zapodawane immo, a po drugie - wersje bez immo, z rynku usa, miały obligatoryjnie dwie sondy.

Można sygnał tylnej zemulować, bo dla 5vz obie sondy pracują na takich samych parametrach (obie sondy sa jednowoltowe), i są gotowe takie emulatory, kosztuje to coś koło półtorej stówy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lis 2018, 16:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 maja 2011, 12:59
Posty: 477
Lokalizacja: 3miasto
Auto: rav4 3sfe, 4runner 3vze
Za 30zł mam regulator + ne555 + garsc rezystorow i kondensatorów.
Dam znać jak schemat narysuje ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lis 2018, 21:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 gru 2015, 1:12
Posty: 7
Lokalizacja: milówka
Auto: LJ 70 1994 bylo 2lt2, bedzie 3,4 5vz
szefie rokforze to ja chce taki patent w tym terazniejszym projekcie pozdro poltorej stowy pasi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group