Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 18 paź 2019, 3:01
części toyota


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: 07 cze 2018, 7:51 
Offline

Rejestracja: 29 sty 2018, 14:17
Posty: 16
Nie chce grać, wyświetla ERROR, nie chce "oddać" płyty.
Jest jakiś "harcerski" sposób na wyjecie płyt CD ze zmieniarki. Mam na myśli coś ala CD w komputerze, wkładam drucik i kieszeń wyskakuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 cze 2018, 11:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 cze 2012, 21:34
Posty: 118
Lokalizacja: LC
Auto: Toyota LC120
Może pomóc naciśnięcie klawiszy razem (strzałka następnej plyty+CD+przekręcenie kluczyka na odpalenie audio)
Musisz pobawić się trochę, bo każde przełączenie z radio na CD wywala error 3 lub 4. Więc wyjmij kluczyk, włóż i przekręcając na ON wciśnij CD+next CD.
Jeśli się nie uda musisz wyjąć całe audio i z tyłu odtwarzacza CD jest taki mały otwór który uwalnia płytę. U mnie pomogły obydwa sposoby, ale polecam pobawić się przyciskami bez demontażu.
Poza tym CD często wywala Error 3 lub 4 jeśli zbyt szybko przełączasz utwory. To jest mechanika nie MP3 więc delikatnie :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lip 2018, 18:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 sie 2014, 15:45
Posty: 77
Lokalizacja: Wrocław
Auto: Obecnie - Hilux Revo. Wcześniej Dyskoteka wyprawówka, TLC J120 wyprawówka.
wyłącz akumulatory na godzinię, dwie i błąd znika, choć nie zawsze. U mnie pomogło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 lip 2018, 14:34 
Offline

Rejestracja: 29 sty 2018, 14:17
Posty: 16
Dzięki za podpowiedzi.
Już oddał, ale logika "wciągania" pozostaje zagadką.
Dochodzę do wniosku, że gdy gra CD nie można wciskać load bo na 90% wywali błąd i tak jak powyżej pisano to nie MP3 trzeba dać chwilę zanim zacznie się pstrykać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 paź 2019, 18:31 
Offline

Rejestracja: 05 wrz 2018, 22:43
Posty: 5
021CLT pisze:
Może pomóc naciśnięcie klawiszy razem (strzałka następnej plyty+CD+przekręcenie kluczyka na odpalenie audio)
...

U mnie pomogło z dokładnością do tego, że na "ERROR 4" zadziałała metoda:
1) wyjmij kluczyk ze stacyjki
2) wciśnij i trzymaj przycisk "eject"
3) włóż kluczyk i włącz zapłon
4) puść "eject"
5) zmienniarka zaczyna oddawać wszystkie płyty po kolei.

Dzięki za wskazówkę 021CLT ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group