Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Dzisiaj jest 16 gru 2017, 11:05
www.wyprawa4x4.pl


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: 23 cze 2016, 23:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2015, 16:24
Posty: 792
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
Auto: KDJ120, 120KW
Niedawno rozbierałem drzwi i musiałem rozpiąć wszystkie kostki. Po złożeniu okazało się że szybą w tych drzwiach można sterować ale tylko przyciskiem który jest w tych drzwiach, nie reaguje na sterowanie od kierowcy.
Kolejny objaw to brak opcji "auto" przycisk trzeba cały czas trzymać żeby zamknąć.

Po kasowaniu błędów komputera związanym z diagnostyką silnika szyba zaczęła działać (może to przypadek). Teraz problem wrócił.

Czy odpinając kostkę od przycisku mogłem to jakoś elektrycznie uszkodzić? Oczywiście odłączyłem kostkę od przycisku i podłączyłem jeszcze raz żeby sprawdzić, ale raczej była i jest dobrze podłączona, bez luzu itd.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 cze 2016, 0:18 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 gru 2007, 3:24
Posty: 952
Lokalizacja: Kobyłka
Auto: HDJ 100
otwórz i zamknij każdą z osobna, tylko pełne otwarcie, pełne zamknięcie i się naprawi :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 cze 2016, 12:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2015, 16:24
Posty: 792
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
Auto: KDJ120, 120KW
Najlepsza rada jaką dostałem na forum ;) Takie naprawy lubię. Dzięki, działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 cze 2016, 12:45 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2007, 21:32
Posty: 14487
Lokalizacja: Warszawa
Auto: BJ42
A o niedziałającej szybie i jak to naprawić to chyba jest w każnwątku o J120 ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 cze 2016, 15:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2015, 16:24
Posty: 792
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
Auto: KDJ120, 120KW
Nawet teraz znalazłem. Chociaż procedura opisana inna, jak widać kolejność szyb nie ma znaczenia i szyby kierowcy nie trzeba "uczyć" tą pominąłem a działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 lis 2017, 8:57 
Offline

Rejestracja: 16 sty 2012, 18:34
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Auto: J120, 2005r. 3.0D-4D 122KW
podepnę się z tematem.U mnie nie działa. Wszystkie szyby poza kierowcy działają. Usiłowałem go nauczyć na każdy niemal sposób opisany na forum i nic z tego. Silnik sprawny bo podpinałem pod inne drzwi. Pozostaje jedynie że jest uszkodzony panel sterowania. Zna ktoś dobrego elektronika w Warszawie i czy w ogóle da się to naprawić. Nie znalazłem takiego panelu do kupienia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 lis 2017, 6:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2014, 5:18
Posty: 39
Bylu na Allegro po 250 pln ale szukalbym raczej czegos innego a zaczal od bezpiecznikow. Tez tak mialem tylko ki dwoe przednie nie chodzily. Szukalem sterownika a wine ponosil bezpiecznik.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 01 gru 2017, 10:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 mar 2015, 17:59
Posty: 57
Lokalizacja: DSW
Auto: KDJ120-MY07
hydrant78 pisze:
[...]Silnik sprawny bo podpinałem pod inne drzwi. Pozostaje jedynie że jest uszkodzony panel sterowania. Zna ktoś dobrego elektronika w Warszawie i czy w ogóle da się to naprawić. Nie znalazłem takiego panelu do kupienia.

Dwie sprawy:
- przy podobnej awarii w innym samochodzie (sprawny silniczek itp.) winowajcą okazał się przetarty kabelek we wiązce wychodzącej z drzwi kierowcy
- jeżeli faktycznym winowajcą jest element panelu, radzę zainteresować się panelem z bardziej popularnego modelu Toyoty (podejrzewam, że zastosowane przyciski będą takie same lub bardzo podobne)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 gru 2017, 16:15 
Offline

Rejestracja: 16 sty 2012, 18:34
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Auto: J120, 2005r. 3.0D-4D 122KW
Więc po wielu mozolnych poszukiwaniach okazało się że zaśniedziało gniazdo bezpiecznika. Gniazdo oczyszczone, nowy bezpiecznik i działa. Dzięki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Mazur i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
 www.tlc-camp.pl/produkt/kalendarz-tlc-20162017/


Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group