Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 20 lis 2018, 17:50
części toyota


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 425 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna
Autor Wiadomość
Post: 13 lip 2017, 11:05 
Offline

Rejestracja: 27 kwie 2017, 10:33
Posty: 14
Dzięki!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lis 2017, 20:49 
Offline

Rejestracja: 19 lis 2017, 23:15
Posty: 27
No i u mnie za chiny ludowe nie zalacza sie blokada tylnego mostu. Nie slychac tez silniczka. Nie moglem sie dostac pod spod auta wiec go troche unioslem i zrobilem pare fotek silniczka. Mam nadzieje ze to to. Podpowiedzcie jeszcze dokladnie w tylnej lewej czesci auta znajduje sie przekaznik silnika blokady? Od strony bagaznika czy pod nadkolem? Jak sie tam dostac? Czy na podstawie zdjec mozecie wywnioskowac czy wizualnie jest ok. Jestem laikiem w tych sprawach. DziekiObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lis 2017, 21:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2015, 16:24
Posty: 1153
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
Auto: KDJ120, 120KW
Wizualnie jest OK ;) Tylko mechanicznie może już nie być. U mnie z zewnątrz było super, po zdjęciu okazało się że dekielek się rozleciał tzn. nie całkiem ale wystarczyło. Syf dostał się do środka.
Jeśli nie było nic robione z tą blokadą to raczej bym wykręcił (biorąc pod uwagę że już jej może się nie dać założyć jak się rozleci w rękach), obejrzeć i szykować 2400zł. Chyba że opatrzność nad nią czuwała.
Jeśli by jakimś cudem działała to i tak warto zdjąć i ją przejrzeć, wyczyścić i zabezpieczyć.

Żeby się dostać wystarczy wjechać tyłem na najazdy i wejść pod samochód, za dużo miejsca nie będzie ale starczy. Umyj wcześniej bo syf do oczu leci.
Przy okazji sprawdź też odpowietrzenie mostu i blokady, czy jest całe i działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lis 2017, 21:23 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2017, 21:46
Posty: 438
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: KZJ95
Panowie, a czy można jeździć tymczasowo bez tego silniczka? Trzeba wbić jakiś kołek do środka, czy cos?
Mój poniekąd działa, ale załącza i ma problemy z rozłączaniem. Myślałem go zregenerować, ale musze w tym czasie używać samochodu, bo nie mam innego... A w razie komplikacji, może się operacja wydłuzyć...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lis 2017, 21:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2015, 16:24
Posty: 1153
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
Auto: KDJ120, 120KW
Ktoś tu opisywał że tymczasowo (cytuję) "wbił kołek w dziurę" i tak jeździł przez dłuższy czas ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lis 2017, 21:43 
Offline

Rejestracja: 19 lis 2017, 23:15
Posty: 27
A tam nie powinny dochodzic jakies kable? Ja nie widze. I co z tym przekaznikiem w lewym nadkoku?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lis 2017, 23:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2015, 16:24
Posty: 1153
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
Auto: KDJ120, 120KW
Powinny i jeśli dobrze widzę na zdjęciach to dochodzą (te nad blokadą). Osobno jest sterowanie, osobno czujnik.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 lis 2017, 11:29 
Offline

Rejestracja: 27 kwie 2017, 10:33
Posty: 14
U mnie w aucie poskładali blokadę w serwisie 4x4, która wyglądała jak 7 nieszczęść. Opcja druga była, że przerobią mi ją na załączanie podciśnieniowo. Cena sporo niższa niż koszt silniczka. Ale udało się zreanimować oryginał, więc na chwilę obecną przy nim zostaję, puki działa...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 gru 2017, 23:55 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2017, 21:46
Posty: 438
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: KZJ95
Czy ktoś używał tego?
http://allegro.pl/zestaw-napr-blokady-m ... ml#thumb/3
Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenia? Warte swoich pieniędzy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 gru 2017, 8:18 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 22:15
Posty: 5797
Lokalizacja: Stary Sącz, Reykjavik
Auto: RJ 70 '88
Wygląda to sensownie - z jednym zastrzeżeniem: ten adapter od strony dwułapkowej flanszy (czyli strona dokręcania do główki mostu) powinien mieć kołnież centrujacy (tak, jak oryginalna zaślepka główki mostu w tym miejscu). Samo mocowanie na śrubach to za mało do pewnego wyosiowania wałka przesuwki.

Układ oczywiście wymaga zastosowania kompresora pokładowego, bo sterowane to jest nadciśnieniem kilku barów.

A - i to, co tam pisze, że można to załozyć bez zdejmowania główki z pochwy - to nie polecam. Do wyjęcia ori wałka przesuwki trzeba wybic kołek ustalający. Owszem, da się to zrobić od zewnątrz - ale kołek ląduje wtedy w środku mostu ... :wink:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 gru 2017, 9:21 
Online
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2007, 21:32
Posty: 15225
Lokalizacja: Warszawa
Auto: BJ42
Miałem to fizycznie w ręku. Od siebie dodam, że warto zamienić sterowanie na elektryczne. Ta wajcha do sterowania ma z 8 cm długości i nie bardzo ją sobie wyobrażam w cywilnym samochodzie. Projektowane do zmoty zatem i sterowanie praktyczne do operowania w zabłoconej rękawiczce no ale nie do końca urodziwe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 gru 2017, 11:14 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2017, 21:46
Posty: 438
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: KZJ95
Dzieki chłopaki.
Kylonie, czy to można gdzieś dotknąć, czy tylko u tego sprzedawcy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 gru 2017, 19:18 
Online
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2007, 21:32
Posty: 15225
Lokalizacja: Warszawa
Auto: BJ42
Miałem ale nie ma.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 gru 2017, 22:04 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 wrz 2017, 21:46
Posty: 438
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: KZJ95
Sprzedający tak chętnie odpowiada na pytania, że raczej sobie go odpuszczę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 maja 2018, 11:19 
Offline

Rejestracja: 29 sty 2018, 23:46
Posty: 43
Witam

Widzę, że temat upadł. Czy ktoś może jednak zamontował to w wersji turystycznej ?? Warto się w to bawić ?? ostatnio podobny pomysł wpadł nam do głowy a tu gotowy produkt widzę jest.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 425 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group