Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 19 sty 2019, 15:24
www.tlc-camp.pl/sklep/


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: 07 maja 2010, 9:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 lut 2009, 1:11
Posty: 38
Lokalizacja: wawa
Auto: był kzj95
Auto wyjechało z salonu już z hakiem (jest nawet wpis w książce gwarancyjnej) w 2000roku.
No i mam problem bo nie jest nigdzie wpisany ani w dowodzie ani w karcie pojazdu. Nie mogę go zalegalizować bo tabliczka znamionowa gdzieś spiepszyła. Szukam jeszcze jakiegoś punktu zaczepienia żeby sprawę wyprostować, czy ktoś może wie co to za producent robił takie haki do 90-tki w 2000roku?
W salonie Toyoty mają dane o tym aucie tylko od 2003, była zmiana systemu lub coś i nie ma śladu o tym co tam założyli.
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 maja 2010, 19:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 cze 2009, 20:49
Posty: 158
Lokalizacja: Sopot
Auto: KDJ 95
Mam taki sam hak i też nie ma na nim tabliczki. Jedź do obojetnit jakiej firmy produkującej haki i się dogadaj.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 maja 2010, 2:25 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2010, 12:48
Posty: 194
Lokalizacja: kraków
Auto: LC 90
A może prościej dogadać się ze stacją diagnostyczną - z tego co pamiętam to właśnie taki papier jest potrzebny do wbicia haka do dowodu. Nie wiem czy coś się zmieniło w przepisach ale jakieś 4 lata temu montowałem sobie haczyk w osobówce.

Poszedłem z papierami do okienka urzędu komunikacji i wykładam te papiery ,cerytyfikaty itp a pani do mnie ...GDZIE MI z TYM. - PAPIER OD DIAGNOSTY MI DAWAJ.

Poza tym do wbicia do dowodu potrzebna dopuszczalna masa przyczepy i zespołu pojazdów......czy jakoś tak.....to wpisuje facio przy przeglądzie.

Patrzyłem u siebie tabliczka zupełnie nieczytelna a LC rejestrowałem w lutym tego roku i nie było żadnych problemów.

pozdrawiam
kojot


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 maja 2010, 10:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 wrz 2009, 18:06
Posty: 2076
Lokalizacja: Nowy Targ
Auto: Prawdziwe Żelazo
własnie tak :!: tez to kiedys przełaziłem ,dobra stacja diagnodtyczna załatwi sprawe tylko musisz trafic na człowieka a nie debila znaczy sie nie da :!: napisz do BigA z forum ci pomoze kuuuzynie pomozesz koledze :!:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 maja 2010, 23:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 lut 2009, 1:11
Posty: 38
Lokalizacja: wawa
Auto: był kzj95
dotychczasowe rozmowy na kilku stacjach kończyły się szybko jak wychodziło że nie ma tabliczki, jeszcze popróbuje może sie uda ... najczęsciej jest obawa że to jakiś przykręcony hak ze złomu niespełniający żadnych parametrów...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 maja 2010, 12:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 gru 2008, 4:17
Posty: 199
Lokalizacja: Krakow
Auto: VZJ95 98r
Ja rowniez mialem problem wprawdzie nie w J9 ale nie ma tu roznicy jakie auto.Dla stacji diagnostycznej wedlug przepisow musi byc tabliczka. Ja do swojej osobowki poprostu zamontowalem z innego haka. W przypadku Landka warto pomyslec o tabliczce ktora bedzie miala uciagu kolo 2200-2600Kg po prostu zeby nie zalozyc z jakiegos malucha bo wbija DMC np 850 kg :mrgreen: jak bym mial tabliczke to bym Ci poslal ale nie mam. Warto poytac na forum Tabliczka montowana jest najczesciej na dwoch nitach wiec sprawa prosta. U mnie pomoglo i tak robilem dwa razy na tej samej tabliczce.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 maja 2010, 20:31 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 gru 2008, 11:49
Posty: 4307
Lokalizacja: Warszawa, Białobrzegi Rad.
Auto: TOYOTA LJ70 Pick-up
Piotrusz pisze:
dotychczasowe rozmowy na kilku stacjach kończyły się szybko jak wychodziło że nie ma tabliczki, jeszcze popróbuje może sie uda ... najczęsciej jest obawa że to jakiś przykręcony hak ze złomu niespełniający żadnych parametrów...

zadzwoń misiu do mnie jutro to powiem ci co i jak i gdzie. ja bez tabliczek i innych pierdół hal w 70 wbijałem. proste jak jebanie kotaka za pomocą młotka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 maja 2010, 9:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 wrz 2009, 18:06
Posty: 2076
Lokalizacja: Nowy Targ
Auto: Prawdziwe Żelazo
no i po sprawie :!: :wink:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 maja 2010, 16:33 
Offline
Komisja Rewizyjna
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 gru 2008, 23:22
Posty: 2158
Lokalizacja: Warszawa
Auto: kdj95
Ja mam taki sam hak. Wieczorem zrobię fotki instrukcji i tabliczki :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 sty 2019, 20:02 
Offline

Rejestracja: 12 gru 2018, 20:23
Posty: 2
Chciałbym podpiąć się pod ten temat, ponieważ mam identyczny problem z brakiem tabliczki w mojej 100tce. Czy udało się rozwiązać problem? Chętnie podpytam jak...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group