Toyota Land Cruiser Owners Club Poland

Największy, najlepszy, jedyny klub Toyota Land Cruiser w Polsce.
Dzisiaj jest 20 wrz 2019, 14:18
www.wyprawa4x4.pl


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: 23 maja 2019, 15:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 maja 2019, 14:57
Posty: 33
Lokalizacja: FRANCJA
Auto: J95
Witam Wszystkich Kolegow na forum, jako ze jestem nowy to do wszystkich 35" dzien dobry :)

Pytanie:
Czy w j9 d4d byly montowane oryginalnie tempomaty??? udalo mi sie zdobyc oryginalny tepomant tylko ze chyba jest on do wersji 125KM poniewaz jest na on na linke a w d4d juz jest elektroniczny pedal i sa oczywisce dostepne na allegro uniwersalne natomiast wolabym zalozyc original lub ewentualnie zaadoptowac z j12 ale nie wiem czy jest to mozliwe.

Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2019, 15:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2013, 15:43
Posty: 160
Lokalizacja: Katowice
Auto: KDJ 120
Rav4 3,5 v6
Potwierdzone.
Znajomy zmienił kierownice zniszczoną na taką idealną z tempomatem i po podłączeniu oryginalnej wtyczki która jest wszystko pięknie zadziałało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2019, 15:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 maja 2019, 14:57
Posty: 33
Lokalizacja: FRANCJA
Auto: J95
Chcesz mi powiedziec ze j9 ma oryginalnie tempomat i wystarczy tylko wymienic kierownice wielofunkcyjna, ktora jest kompatybilna z j12??? :shock:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2019, 15:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 lis 2009, 19:23
Posty: 1275
Lokalizacja: Warszawa
Auto: była BJ73, była KZJ95, aktualnie TRJ120
Nie musisz zmieniac kierownicy, tempomat to taka mała dzwigienka która można domontować do zwykłej kierownicy. Ale tego czy pod spodem masz instalacje pod która jest mozliwośc podpiecia to nikt Ci nie powie, musisz sam zobaczyc czy masz jakies dodatkowe nieużywane kabelki pod kierą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2019, 15:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2013, 15:43
Posty: 160
Lokalizacja: Katowice
Auto: KDJ 120
Rav4 3,5 v6
Kierownica była zmieniona w j9 (5 drzwiowa) na taka z tempomatem.
Ale nie napiszę czy kierownica była z j12 czy j9. Pasowała.
Sprawdź numery czy te same numery tych tempomatów i sprawa się rozwiąże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2019, 15:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2013, 15:43
Posty: 160
Lokalizacja: Katowice
Auto: KDJ 120
Rav4 3,5 v6
rmaster pisze:
Kierownica była zmieniona w j9 (5 drzwiowa) na taka z tempomatem.
Ale nie napiszę czy kierownica była z j12 czy j9. Pasowała.
Sprawdź numery czy te same tych tempomatów i sprawa się rozwiąże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 maja 2019, 8:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 maja 2019, 14:57
Posty: 33
Lokalizacja: FRANCJA
Auto: J95
wczoraj bylem w Toyocie i sie dowiedzialem!!!! 90% LC (d4d) byla wysposazona oryginalnie w wiazke tempomatu teoretycznie potrzebna jest tylko manetka (allegro ok 120zl) i bedzie latac. wczoraj zamowilem w przyszlym tygodniu dostane zamontuje i oczywiscie podziele sie z Wami.

pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 maja 2019, 9:10 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2013, 0:32
Posty: 2340
Lokalizacja:
Auto: Wciąż LC
Aaa teraz mi się przypomniało - kolega Mesel montował tempomat w J9 D4-D właśnie. Coś takiego kojarzę że dołożył jakiś duperel i działało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 maja 2019, 9:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 wrz 2018, 19:00
Posty: 145
Lokalizacja: Warszawa
Auto: KDJ95 3.0 D4D
Wątek Mesela, o którym mówi Łukasz: viewtopic.php?p=218400#p218400

Jeśli masz automat, to faktycznie manetka + prawdopodobnie osłona wykończeniowa z otworem na tę manetkę, bo gdzieś musisz ją zmieścić. Daj znać jak poszło, bo też się przymierzam :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2019, 9:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 maja 2019, 14:57
Posty: 33
Lokalizacja: FRANCJA
Auto: J95
Wiec tak po wczorajszej walce ktora trwala ok 45min niestety przegralem runde numer 1, po zdjeciu zaslepek i poduszek (oczywiscie po wczesniejszym odpieciu aku) niestety nie znalazlem wtyczki do manetki, dzisiaj bede dalej wertowal zjdecia i filmiki bo teraz nie wiem czy ew tasma z j12 zalatwi sprawe czy musze cala kierownice wymienic.... nie wiem... a co do tego czy wtyczka wystepuje w automacie to bede mogl Wam napisac niedlugo poniewaz moj braciszek ma 2001 d4d w automacie i on tez kupil manetke tempomatu wiec sie niedlugo okaze :)

pozrdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2019, 9:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 lis 2009, 19:23
Posty: 1275
Lokalizacja: Warszawa
Auto: była BJ73, była KZJ95, aktualnie TRJ120
To jest ta sama wtyczka do której wchodzi kabel od klaksonu. Musisz te kabelki wyjąc i wetknąć do nowej (istniejącej juz w samochodzie) wtyczki wpierw wyjmując je z wtyczki która była dołączona do tempomatu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2019, 11:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 maja 2019, 14:57
Posty: 33
Lokalizacja: FRANCJA
Auto: J95
Zalaczam zdjecie. Czy chodzi o
Załącznik:
20190611_214609_resized.jpg [62.89 KiB]
Pobrany 33 razy
ta wtyczke??? A Jezeli tak to w jakiej kolejnosci podlaczyc kable od tempomatu??/ (sa 2 czarny i czerwony)


Załączniki:
20190611_214609_resized.jpg [62.89 KiB]
Pobrany 33 razy
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2019, 11:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 maja 2019, 14:57
Posty: 33
Lokalizacja: FRANCJA
Auto: J95
wtyczka tempomatu


Załączniki:
20190612_111509_resized.jpg
20190612_111509_resized.jpg [ 15.37 KiB | Przeglądany 980 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2019, 11:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 maja 2019, 14:57
Posty: 33
Lokalizacja: FRANCJA
Auto: J95
kiera


Załączniki:
20190611_214609_resized.jpg [62.89 KiB]
Pobrany 33 razy
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2019, 12:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 lis 2009, 19:23
Posty: 1275
Lokalizacja: Warszawa
Auto: była BJ73, była KZJ95, aktualnie TRJ120
Musisz zajrzeć pod kierownice. tam jest druga taka wtyczka (jej lustrzane odbicie). Na drugiej wtyczce zobacz jakie masz kabelki i kolory i tak wetkij kabelki żeby sie zgadzało.

W moim przypadku okazało sie że duga wtyczka nie ma żadnych kabelków poza jednym od klaksonu wiec nie mam instalacji przygotowanej pod tempomat...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group